Ηλιαχτίδα – Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας

“Ο Σύλλογος «ηλιαχτίδα» είναι Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο) που ιδρύθηκε στην αρχή του 2000 στην Νέα Σμύρνη και αποτελεί δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής οικονομίας στην Αθήνα.

Σκοπός του, ν’ ασχοληθεί με το παιδί, ηθικά, οικονομικά, ψυχολογικά καθώς και με το οικογενειακό του περιβάλλον.
Επίσης, με την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε παιδί.

Όραμα μας; Να δημιουργήσουμε μια Κιβωτό Αγάπης – ένα Ξενώνα που με πολλή Στοργή και Φροντίδα θα φιλοξενούσε άπορα παιδιά από την επαρχία με σοβαρά προβλήματα υγείας που τα αναγκάζουν να μεταφερθούν στα Νοσοκομεία της Αθήνας.

Μετά από προσπάθειες 10 ετών τα Καταφέραμε!!! Το Μάρτιο του 2010, με τη συμπαράσταση του Δημάρχου Νέας Σμύρνης, κ. Γιώργου Κουτελάκη, που μας παραχώρησε ένα όμορφο και άνετο χώρο στην κεντρική πλατεία, με άπειρη χαρά και ικανοποίηση ανοίξαμε μια Ζεστή Γωνιά, ένα Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιού στη Νέα Σμύρνη. Ο Αγώνας σκληρός για διατήρηση. Οι Νεοσμυρνιώτες και πολύς κόσμος από τους όμορους Δήμους απ’ την αρχή σταθήκανε δίπλα μας. Οι στόχοι μας ευοδώθηκαν.

Αν και οι προσπάθειες συνεχείς και δύσκολες, το Διοικητικό Συμβούλιο, σαν μια γροθιά από την αρχή της ίδρυσης του Συλλόγου, δίνει καθημερινά τη μάχη του.

Σήμερα ο Ξενώνας φιλοξενεί παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα. Για μας, το Παιδί είναι το Μέλλον, η Εξέλιξη, η Επιτυχία μιας κοινωνίας.
Είναι η Ηλιαχτίδα και η χαρά της ζωής μας, ο πλούτος κάθε οικογένειας.
Όλοι μαζί ας προσπαθήσουμε να του εξασφαλίσουμε μια καλύτερη ζωή ενάντια στη σημερινή, χωρίς αξίες και οράματα κοινωνία.
Η «Ηλιαχτίδα» τώρα πια για μας, είναι Σκοπός, είναι το Φως, η Ελπίδα, η Αφοσίωση, η απέραντη Αγάπη για το Παιδί.

INFO

2ας Μαΐου 5, Νέα Σμύρνη 171 21, Ελλάδα
Τηλ.: 210 9346139, 6932274982 Fax: 210 9341101

E-mail: iliachtida@otenet.gr

www.iliachtida.gr