Αναζητούν εθελοντές για ερευνητική μελέτη

Από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης

Το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος σε ερευνητική μελέτη.

Η μελέτη απευθύνεται σ τον γενικό πληθυσμό. Περιλαμβάνει την αξιολόγηση γνωρισμάτων της προσωπικότητας και εμπειριών ζωής, ανώτερων γνωστικών λειτουργιών (π.χ. μνήμη) και λειτουργιών σχετικών με την αντίληψη των συναισθημάτων. Προηγούμενες μελέτες μας έχουν δείξει ότι αυτοί οι παράγοντες είναι επιβαρυμένοι σε ασθενείς με διαταραχές στο φάσμα της σχιζοφρένειας.

Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι να κατανοήσουμε καλύτερα πώς τα γνωρίσματα της προσωπικότητας και οι εμπειρίες ζωής σχετίζονται με τις ανώτερες γνωστικές λειτουργίες και την αντίληψη των συναισθημάτων στον υγιή άνθρωπο. Απώτερος στόχος είναι να αναπτυχθούν αποτελεσματικότερες στρατηγικές πρόληψης και παρέμβασης.
Η αξιολόγηση διαρκεί περίπου δύο ώρες.

Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας ή για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο κινητό τηλέφωνο 6949441253 ή στο email study.schizotypy@gmail.com.
Κάθε συμμετέχοντας που το επιθυμεί, θα λάβει προσωπική ενημέρωση για τα αποτελέσματα από την αξιολόγησή του.
Τα ραντεβού για τη συμμετοχή στη μελέτη ορίζονται σε ώρα και μέρα που σας εξυπηρετεί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Πηγή: cretalive.gr