Οι Εύζωνες ανέδειξαν και το φιλανθρωπικό πρόσωπο των Ελλήνων της Αυστραλίας

Συγκίνηση προκαλεί το γεγονός πως ο πρώτος επισκέπτης της έκθεσης στην Αδελαΐδα ήταν μια Ελληνίδα γιαγιά 96 ἐτῶν, ενώ ο τελευταίος επισκέπτης την Κυριακή το απόγευμα ήταν ένα μικρό αγόρι τριών χρόνων ντυμένο με την στολή του Εύζωνα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Αδελαΐδα η έκθεση του Ελληνοαυστραλού φωτογράφου Νίκου Μπουρδανιώτη, που φέρει την ονομασία, The Evzones Collection, και αποτελεί μνεία στην ζωή και την σημασία των μελών της Ελληνικής Προεδρικής Φρουράς.

Η εντυπωσιακή έκθεση αποτελούνταν από μια σειρά φωτογραφιών από τις ιδιαίτερες στιγμές των Ευζώνων όπως τις απαθανάτισε με τον φωτογραφικό του φακό ο  κ. Μπουρδανιώτης ο οποίος ακολούθησε τα μέλη της Προεδρικής φρουράς κατά τις επισκέψεις των τελευταίων στην Αυστραλία τα τελευταία έξι χρόνια αλλά και όταν ο ίδιος επισκέφθηκε την Ελλάδα.

Συγκίνηση προκαλεί το γεγονός πως ο πρώτος επισκέπτης της έκθεσης στην Αδελαΐδα ήταν μια Ελληνίδα γιαγιά 96 ἐτῶν, ενώ ο τελευταίος επισκέπτης την Κυριακή το απόγευμα ήταν ένα μικρό αγόρι τριών χρόνων ντυμένο με την στολή του Εύζωνα.

Μέχρι στιγμής η παναυστραλιανή έκθεση έχει συγκεντρώσει το ποσό των $25,350, τo οποίο θα διατεθεί σε οργανισμούς που προσφέρουν υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο και την ομογένεια.

Ο Nick, όπως είναι ευρύτερα γνωστός, κατάφερε να εξασφαλίσει διαπίστευση ώστε να έχει πρόσβαση «πίσω από της σκηνές» και να καταγράψει με τον φακό του, την καθημερινή ζωή των Ευζώνων ενώ εξέδωσε και το πρώτο του βιβλίο με τις φωτογραφίες ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να απολαύσει και να κατανοήσει την σημασία του να είναι κανείς «Έυζωνας» και την ανδρεία και θάρρος των νεαρών αυτών ανδρών.

Η εκδήλωση, έχει προγραμματιστεί σε όλες τις πολιτείες της Αυστραλίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Εθνικής Επιτροπής Εορτασμών των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Η έκθεση θα συνεχιστεί στήν Ἑλληνική Λέσχη στο Σίδνεϊ στο Hellenic Club Sydney, …ημερομηνία, στο Μπρίσμπαν (30 Ιουλίου με 1η Αυγούστου στο The Greek Club Brisbane) και στο Περθ (19-21 Νοεμβρίου – η τοποθεσία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη).

Πηγή: neoskosmos.com