Εκδηλώσεις από Αντιαναιμικό Σύνδεσμο για ευαισθητοποίηση και μηνύματα για εθελοντική προσφορά

Εκδηλώσεις για ευαισθητοποίηση των πολιτών για την θαλασσαιμία και για να διαβιβαστούν μηνύματα για την αξία της εθελοντικής προσφοράς και ανιδιοτέλειας οργανώνει ο Παγκύπριος Αντιαναιμικός Σύνδεσμος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας στις 8 Μαΐου.

Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας είναι η αφύπνιση και ενθάρρυνση των επιστημόνων σε όλο τον κόσμο για την καλύτερη αντιμετώπιση της ασθένειας, καθώς και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με τα προβλήματα των ατόμων με θαλασσαιμία και την προσπάθεια που απαιτείται για την ασφάλεια και την επάρκεια αίματος.


“Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας, μας βρίσκει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε συνθήκες πανδημίας και περιοριστικών μέτρων. Όλο αυτό το διάστημα, ανάμεσα στην οικογένεια των ατόμων με Θαλασσαιμία επικρατεί μια φυσιολογική ανασφάλεια σε σχέση με την διάδοση του ιού ανάμεσα στην κοινότητα και το προσωπικό των Κέντρων Θαλασσαιμίας, την προστασία τους και τις πιθανές επιπλοκές από την έκθεση στον ιό αλλά και την επάρκεια αίματος”, αναφέρεται.

Τονίζεται ότι φέτος η μέρα γιορτάζεται ως μια μέρα ελπίδας για την επικράτηση της υγείας και της ζωής και απευθύνονται θερμές ευχαριστίες στους επαγγελματίες υγείας των Κέντρων Θαλασσαιμίας που στάθηκαν και στέκονται πιστοί στο καθήκον και τον όρκο τους, το προσωπικό του Κέντρου και των Τραπεζών Αίματος αλλά και όλους τους αιμοδότες οι οποίοι με την προσφορά τους, δίνουν στο δικαίωμα σε όλα τα άτομα με θαλασσαιμία να συνεχίσουν να ζουν μια φυσιολογική ζωή.

Με αφορμή την φετινή Ημέρα Θαλασσαιμίας, ο Αντιαναιμικός Σύνδεσμος οργανώνει σειρά εκδηλώσεων οι οποίες περιλαμβάνουν τη φωταγώγηση του Προεδρικού Μεγάρου, του Υπουργείου Υγείας και σημαντικών κτηρίων και μνημείων σε όλες τις πόλεις με σκοπό να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σε σχέση με την Θαλασσαιμία και την αιμοδοσία.

Παράλληλα, θέτει σε κυκλοφορία ένα μοναδικό παιδικό βιβλίο για την αιμοδοσία, της συγγραφέως Μαρίας Τσιβίκα, σε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος, με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της κουλτούρας αιμοδοσίας που χαρακτηρίζει την κυπριακή κοινωνία. Στόχος του ΠΑΣ είναι το βιβλίο «Δώρο Ζωής για 1 και 2 και 3 και 1013» να μεταφέρει σε όλα τα παιδιά την αξία της καθημερινής εθελοντικής προσφοράς και της ανιδιοτέλειας.

Πηγή: cyprustimes.com