«Ανάβαση ζωής» στον Προφήτη Ηλία από τον τριαθλητή Θ. Τσικουρή

Μια «ανάβαση» ζωής θα επιχειρήσει να κάνει ο τριαθλητής (και οδοντίατρος στο επάγγελμα) κ. Θοδωρής Τσικουρής το προσεχές Σάββατο, στην Σάλακο, για φιλανθρωπικό σκοπό.
Από δεκατριών ετών ο οδοντίατρος, μεγαλωμένος στη Ρόδο και δεινός τριαθλητής μεγάλων αποστάσεων, είναι αντιμέτωπος με τον σακχαρώδη διαβήτη και αυτή την φορά, αποφάσισε να δώσει έναν μεγάλο αγώνα τον οποίο ονομάζει ‘Everesting Challenge’ (σχετικά έγραψε η «δ»).
Η εκδήλωση Everesting Challenge Rhodes 2021 που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Μαΐου στο νησί μας, έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς θα γίνουν δωρεές για την Πανελλήνια Ένωση Αγώνος Κατά του Νεανικού Διαβήτη, με τον Θεόδωρο Τσικουρή να είναι αποφασισμένος να ολοκληρώσει τον…. άθλο των 8.848 μέτρων!
Ο νεαρός τριαθλητής που έχει διαγνωστεί με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, επέλεξε την περιοχή του Προφήτη Ηλία στην Σάλακο, όπου θα καλύψει με το ποδήλατό του την απόσταση των 8.848 μέτρων, που συνολικά υψομετρικά ισούται με την κορυφή των Ιμαλαΐων, το Έβερεστ, το ψηλότερο σημείο στον κόσμο.


Ο Θεόδωρος Τσικουρής προετοιμάζεται εντατικά αυτό το διάστημα, έτσι ώστε στις 8 Μαΐου να ολοκληρώσει τον σπουδαίο ποδηλατικό… άθλο. Αυτό επισημάνθηκε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από κοινού ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χρήστος Ευστρατίου, ο τριαθλητής κ. Θοδωρής Τσικουρής, από τον ΕΕΣ ο κ. Κωνσταντίνος Ζάννος, η κα Κατερίνα Χατζηνικόλα (πρόεδρος Απόλλων Τρίαθλον), και μέλη της εθελοντικής ομάδας διάσωσης όπως, η κα Μαρία Ντοβέλλου.
Στην τοποθέτησή του, ο κ. Ευστρατίου εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην προσπάθεια του αθλητή, λέγοντας τα εξής:
«Πρόκειται για ένα Event που διοργανώνεται σε διεθνές επίπεδο όπου αθλητές, κάνουν αναβάσεις σε βουνά με ειδικούς χρόνους που καταγράφονται σε μια πλατφόρμα. Αυτό γίνεται στο πλαίσιο του εθελοντισμού για φιλανθρωπικό σκοπό, ενώ θα δώσει μια διεθνή προβολή στην Ρόδο».
Μιλώντας ο τριαθλητής, αναφέρθηκε στην τεράστια προσπάθεια που χρειάστηκε για να φτάσει σε αυτό το σημείο, να διοργανωθεί δηλαδή το Everesting Challenge Rhodes 2021, όπου συμμετέχουν πολλές εθελοντικές ομάδες:
«Σε αυτό το event καλείται ο αναβάτης (που θα πρέπει να είναι έμπειρος) να ανέβει μια ανηφόρα οπουδήποτε επιλέξει, ώστε τα συνολικά υψομετρικά να ισούνται με το όρος Έβερεστ –δηλαδή 8.848 μέτρα!!! Αυτό για να γίνει εφικτό στη Ρόδο, χρειάστηκε προσπάθεια και έρευνα για να καταλήξω στο χωριό Σάλακος και συγκεκριμένα στην ανηφόρα προς τον Προφήτη Ηλία. Εκεί, έχει μήκος 5χλμ με μέση κλίση 7-8%. Αυτή την ανηφόρα θα την ανέβω το λιγότερο 26 με 27 φορές (μόνον ανάβαση). Το εγχείρημα ξεκίνησε α. για φιλανθρωπικό σκοπό και τον Αγώνα Κατά του Νεανικού Διαβήτη και β. Για να προβληθεί η Ρόδος ως τουριστικός / αθλητικός προορισμός (που ήδη προβάλλεται και από άλλες οργανώσεις)».
Ο κ. Τσικουρής αναφέρθηκε στους 28 χορηγούς και στις εθελοντικές οργανώσεις που τον στηρίζουν, ενώ οι παρόντες, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το εγχείρημα.
Να σημειωθεί ότι η έναρξη θα γίνει το Σάββατο 6 Μαΐου και ώρα 6 το πρωί έξω από τα εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης μετά την Σάλακο, για 18 ώρες non stop. Θα γίνονται στάσεις για νερό, εφοδιασμό κ.λπ. και θα φτάσει μέχρι τις παιδικές κατασκηνώσεις του Προφήτη Ηλία.
Να σημειωθεί ότι το Σάββατο συμπίπτει με την παγκόσμια ημέρα του ερυθρού σταυρού και της ερυθράς ημισελήνου γι’ αυτό και ο ΕΕΣ θα είναι στο πλευρό του τριαθλητή.

 Πηγή:dimokratiki.gr