Μεσσηνία: Εκπαιδευτικές δράσεις ευαισθητοποίησης κοινού για τη διαχείριση των απορριμμάτων

ΣΥΝΟΛΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ -ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ:

Εθελοντική δράση καθαρισμού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8/5 από την Περιβαλλοντική -Πολιτιστική Ένωση Μεσσηνίας στην περιοχή της Δυτικής Παραλίας Καλαμάτας.

Στη δράση συμμετείχαν και μαθητές από το Μουσικό Λύκειο Καλαμάτας με το συνοδό τους.

Στόχος της δράσης η ευαισθητοποίηση πολιτών και μαθητών μέσω της συμμετοχής, ώστε να ενεργούν με αίσθημα ευθύνης και αγάπης για το περιβάλλον.

Η δράση περιέλαβε τις παράκτιες περιοχές, όπισθεν του κυματοθραύστη, μαρίνα έως και τις εκβολές του ποταμού Νέδοντα και τη γύρωθεν αυτού περιοχή.

Στιγμιότυπα των εθελοντών κατά τη διάρκεια του καθαρισμό που καταδεικνύουν τη θερμή ανταπόκριση των μαθητών και τη ζέση με την οποία αγκάλιασαν το εγχείρημα.

Τα σκουπίδια πολλά και σε δυσπρόσιτα σημεία
Ομαδική φωτογραφία μετά τον καθαρισμό

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΤΗ

Την Τετάρτη 4/5, η Περιβαλλοντική- Πολιτιστική Ένωση Μεσσηνίας, προχώρησε στην κατασκευή κομποστοποιητή, ο οποίος θα υιοθετηθεί από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας και τη γύρωθεν γειτονιά.

Ο κομποστοποιητής κατασκευάστηκε κοντά στα πρότυπα των κομποστοποιητών του δικτύου συνοικιακής κομποστοποίησης του Δήμου Καλαμάτας σε συνεργασία και με τις ευγενικές υποδείξεις της κυρίας Μυρτούς Φοίφα -RE-THINK.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Με σύνθημα από το «Σχολείο της Φύσης» στα «Σχολεία της πόλης» στις 24/4, η Περιβαλλοντική – Πολιτιστική Ένωση Μεσσηνίας, επισκέφτηκε με μαθητές το Αγρόκτημα Φυσικής καλλιέργειας Φοίφα, όπου και παρουσιάστηκαν από την κα Φοίφα, με εκπαιδευτικό και βιωματικό τρόπο όλοι οι δυνατοί τρόποι κομποστοποίησης .

Στόχος της δράσης ήταν η εκπαίδευση της νέας γενιάς στη σωστή διαχείριση των ατομικών μας απορριμμάτων και μέσα από την κομποστοποίηση, που αποτελεί μια εύκολη και φυσική διαδικασία.

Η εκπαίδευση όλων στη διαχείριση των απορριμμάτων, είναι ο μόνος τρόπος να εξασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη για εμάς και τους επόμενους.

Η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων και η προστασία των θαλάσσιων και παράκτιων οικοσυστημάτων- σε μια κατεξοχήν παραθαλάσσια περιοχή όπως η Μεσσηνία- είναι πρωταρχικά θέμα παιδείας και αποτελεί υπόθεση όλων μας.

Περιβαλλοντική -Πολιτιστική Ένωση Μεσσηνίας

Πηγή: .gargalianoionline.gr