Δήμος Πύργου: Δωρεά υγειονομικού υλικού από τον Όμιλο Τερζή και την Eurolamb για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Π. Αντωνακόπουλος «Υπάρχει αμοιβαία συμπεριφορά αξιοπιστίας με την τοπική επιχειρηματικότητα»

Μια αξιέπαινη πράξη προσφοράς έρχεται να  προστεθεί στο κύμα αλληλεγγύης που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Πύργου από ιδιώτες και επιχειρήσεις, τόσο τοπικές όσο και εθνικής εμβέλειας. Η γνωστή τοπική επιχείρηση «Αφοί Πέτρος & Μαρίνος Τερζής Ο.Ε.» με την συμβολή της εταιρείας Eurolamb δώρισε υγειονομικό υλικό, μάσκες και αντισηπτικά, για όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πύργου.

Το πρωί της Πέμπτης (13/5/2021) ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος υποδέχτηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο τους εκπροσώπους του Ομίλου, Όλγα και Γιώργο Τερζή όπου παρέλαβε το υλικό και τους ευχαρίστησε με τα πιο θερμά λόγια. Συνολικά 8.000 μάσκες μιας χρήσης, 1.500 παιδικές μάσκες για κορίτσια και 1.500 παιδικές μάσκες για αγόρια καθώς και αντισηπτικά θα διανεμηθούν μέσα από την Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Πύργου στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση για τις ανάγκες προστασίας παιδιών και εκπαιδευτικών. Παρόντες στην παραλαβή του υλικού ήταν ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Γιάννης Παπαδημητρίου καθώς και ο πρόεδρος Πρωτοβάθμιας επιτροπής Παιδείας του Δήμου Πύργου Μαρίνος Αχτύπης.

Ο κ. Αντωνακόπουλος ευχαρίστησε εγκάρδια την κ. Όλγα Τερζή εκ μέρους του Δήμου και της μαθητικής κοινότητας. «Στο πλαίσιο της κοινωνικής- εταιρικής ευθύνης, ο Δήμος Πύργου έχει μια πολύ καλή δημιουργική και αποτελεσματική συνεργασία με την τοπική επιχειρηματική κοινότητα, σε μια αμοιβαία συμπεριφορά αξιοπιστίας και αλληλεγγύης. Σ’ αυτό το πλαίσιο η εταιρία «Αφοί Πέτρος & Μαρίνος Τερζής Ο.Ε.» μας κάνουν μια προσφορά υγειονομικού υλικού προφύλαξης απέναντι στην εξελισσόμενη πανδημία του κορονοϊού, με μάσκες και αντισηπτικά. Υλικά που θα δοθούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση καθώς ξεκίνησε και πάλι η δια ζώσης διδασκαλία» δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος. «Είναι συγκινητική η συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα και προστίθεται στην πανστρατιά αντιμετώπισης αυτού του σύγχρονου θανάσιμου κινδύνου, όπου εκτός από τα μέτρα της προσωπικής υγιεινής πρέπει να δώσουμε τη μάχη απέναντι στην απειλή εμβολιαζόμενοι και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

maskes terzis2

Το λόγο πήρε αμέσως μετά η εκπρόσωπος της εταιρίας «Αφοί Πέτρος & Μαρίνος Τερζής Ο.Ε.» Όλγα Τερζή, η οποία δήλωσε «Η εταιρία μας έχει τοπικό χαρακτήρα και στηρίζει την τοπική κοινωνία, είναι δίπλα της όπως μπορεί με κάθε τρόπο. Η εταιρία Eurolamb, μας δίνει τη δυνατότητα, μέσω αυτής της συμβολικής κίνησης να δράσουμε με στόχο την ασφάλεια, την υγιεινή, την προστασία και την επιστροφή μας στην κανονικότητα». Επιπλέον η κ. Τερζή ευχαρίστησε θερμά και την προϊσταμένη Διεύθυνσης Παιδείας κ. Ζάγκλη για την διεκπεραίωση της όλης διαδικασίας δωρεάς.

Τις θερμές του ευχαριστίες απέναντι στην εταιρία και τους εκπροσώπους της εξέφρασε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια βίου Μάθησης Γιάννης Παπαδημητρίου για την προσφορά τους στο Δήμο και την μαθητική κοινότητα.  «Με την κίνησή τους αυτή, οι συμπολίτες μας αποδεικνύουν και εμπράκτως ότι έχουν υψηλό το φρόνημα της κοινωνικής αλληλεγγύης. Οι κοινωνίες δεν στηρίζονται μόνο στο χρήμα και την ανάπτυξη του πλούτου. Με τέτοιες δράσεις αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι στηρίζουν και βοηθούν τους συνανθρώπους τους σε δύσκολες καταστάσεις. Η προσφορά του υγειονομικού υλικού από την εταιρία «Αφοί Πέτρος & Μαρίνος Τερζής Ο.Ε.» συμβάλλει στην προστασία των μικρών μαθητών. Είναι μια κίνηση που οφείλουμε να την εξυψώσουμε στα μάτια όλης της τοπικής κοινωνίας. Εύχομαι και άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα».

maskes terzis3

Τις ευχαριστίες του για την σημαντική αυτή προσφορά εξέφρασε και ο πρόεδρος πρωτοβάθμιας επιτροπής παιδείας του Δήμου Πύργου Μαρίνος Αχτύπης.

Πηγή: ilialive.gr