Νέα εθελοντική δράση από το Σύλλογο Δρομέων Άρτας

Ανοίχτηκε ένα παλιό μονοπάτι που υπήρχε στο Πέρα νησί Κορωνησίας

Αγωνιστική δράση εδώ και ένα χρόνο για τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Άρτας δεν υπάρχει.

Υπάρχει όμως η ανάγκη για άθληση και επαφή με τη φύση και μάλιστα έντονη.

Γι΄ αυτό τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Άρτας συνεχίζουν τις εθελοντικές τους δράσεις.

Μετά την διάνοιξη των μονοπατιών στο λόφο Περάνθης εδώ και λίγο καιρό σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο Κορωνησίας και με μέλη του Ορειβατικού συλλόγου,  έχει γίνει  μια προσπάθεια και ανοίχτηκε – καθαρίστηκε  ένα παλιό μονοπάτι που υπήρχε στο Πέρα νησί Κορωνησίας.

Ένα μονοπάτι που σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής περιδιάβαινε  ο  Όσιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία.

Όπως επισημάνει ο Σύλλογος, με απόλυτο σεβασμό στο τοπίο λόγω της μεγάλης οικολογικής και περιβαλλοντικής σημασίας μιας και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά οικοσυστήματα της Μεσογείου,  καθαρίστηκε το μονοπάτι το οποίο συνδέει πλέον την Κεντρική παραλία της Κορωνησίας με την πανέμορφη παραλία  Αλωνάκι  η οποία μέχρι πριν από λίγο καιρό για πολλούς ήταν παντελώς άγνωστη.

Η διαδρομή του μικρή αλλά ξεχωριστή και πανέμορφη η οποία θα ανταμείψει τους περιπατητές –αθλητές καθώς θα τη διασχίζουν  ανάμεσα από τη πλούσια βλάστηση του νησιού και έχοντας  κατά μήκος καταπληκτικές θέσεις θέας τον Αμβρακικό.

Τέλος ο Σύλλογος Δρομέων Άρτας,  ευχαριστεί από καρδιάς τα μέλη και τους φίλους μας, το Δήμο Αρταίων, τη Διεύθυνση Δασών Άρτας καθώς και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Άρτας με τα στελέχη τους για τη βοήθεια τους.

Πηγή: prevezanews.gr