Πρόγραμμα «Υγεία για όλους» στη Ρόδο

Η διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του δήμου Ρόδου έχει συνάψει πρωτόκολλο συνεργασίας με την Α.Μ.Κ.Ε. «Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας» για την υλοποίηση του προγράμματος «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Το πρωτόκολλο, που προβλέπει την ανάπτυξη ολοκληρωμένου προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, περιλαμβάνει: Κλινικές παιδιατρικές εξετάσεις, εμβολιασμούς, οδοντιατρικούς ελέγχους (σε παιδιά), κλινικές εξετάσεις ενηλίκων (παθολογικός και καρδιολογικό έλεγχο), γυναικολογικές εξετάσεις και καταγραφή περιστατικών που χρήζουν άμεσης δευτεροβάθμιας περίθαλψης για προώθηση σε μονάδες Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, γιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων, επισκέπτονται τον δήμο Ρόδου, από την Παρασκευή 14 Μαΐου έως την Κυριακή 16 Μαΐου, για τη δεύτερη φάση εμβολιασμού των παιδιών Ρομά και τη διενέργεια ιατρικών εξετάσεων στους κατοίκους της Νότιας Ρόδου.

Ο πάντα φιλόξενος δήμος Ρόδου, με αίσθημα ευθύνης για τη Δημόσια Υγεία όλων των κατοίκων του νησιού μας, υποδέχθηκε και καλωσόρισε την ιατρική ομάδα στο αεροδρόμιο «Διαγόρας».

Στην υποδοχή παρίστατο ο αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Ι. Σταμάτης, εκ μέρους του δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη.

Πηγή: rodiaki.gr