Υποτροφία «Κωνσταντίνου και Ρέας Νανόπουλου»

Για φοίτηση μαθητή απ΄ το Πήλιο στο Κολλέγιο Αθηνών

Υποτροφία «Κωνσταντίνου και Ρέας Νανόπουλου», με σκοπό να βοηθήσει έναν μαθητή που κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και διαμένει στο νομό, ώστε να φοιτήσει στο Κολλέγιο Αθηνών, γνωστοποιήθηκε στο πλαίσιο των περιφερειακών υποτροφιών. Προτεραιότητα θα δοθεί σε υποψηφίους που διαμένουν στο Πήλιο, τόπο καταγωγής και γενέτειρα του πατέρα και του παππού του δωρητή. Για πληροφορίες όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφθούν το site https://www.athenscollege.edu.gr/why-join-us/scholarships-financial-aid/regional-scholarships?fbclid=IwAR1KrnQ15zMzw02P_lAWQrnxVcIeaORN6rTckePNkC_K6gYTDDusDsUPHn0 . Επιπλέον πληροφορίες στο τηλ . 2106798100.
Περιφερειακές υποτροφίες
Μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο καθιερώθηκε στο Κολλέγιο Αθηνών (Ελληνο-Αμερικανικό Εκπαιδευτικό ίδρυμα) και ένα νέο είδος υποτροφιών –οι Περιφερειακές Υποτροφίες. Το ξεκίνημά τους «σηματοδοτήθηκε» από το άνοιγμα της διαθήκης ενός Έλληνα μετανάστη, νυκτοφύλακα του Wellesley College στις ΗΠΑ, ο οποίος διέθεσε τις οικονομίες όλης της ζωής του για να σπουδάζει στο Κολλέγιο Αθηνών ένα παιδί από το χωριό του στη Μεσσηνία.
Μετά τη διακοπή λειτουργίας του Οικοτροφείου του Κολλεγίου, το 1983, το Πρόγραμμα Περιφερειακών Υποτροφιών ανεστάλη για ένα διάστημα. Ο θεσμός «αναβίωσε» το 1989, προσαρμοσμένος στα νέα δεδομένα. Από τη σχολική χρονιά 2018-2019 φοιτούν δύο περιφερειακοί υπότροφοι στο Κολλέγιο, μία μαθήτρια από την Ήπειρο και ένας μαθητής από τα Καλάβρυτα. Από το ακαδημαϊκό έτος 2020 – 2021, έχει θεσπισθεί η Υποτροφία «Κωνσταντίνου και Ρέας Νανόπουλου». Παράλληλα, έχει θεσπισθεί η Υποτροφία «Ιωάννας Παλαιολόγου» με σκοπό να βοηθήσει έναν μαθητή/μία μαθήτρια που κατάγεται από τη Λήμνο ή τον Άγιο Ευστράτιο και διαμένει εκεί, να φοιτήσει στο Κολλέγιο Αθηνών

Πηγή: magnesianews.gr