Εύη Παναγιωτοπούλου: Η εθελόντρια-φωτογράφος του ΕΟΔΥ που βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή

Μια υπέροχη κοπέλα με ιδιαίτερη προσωπικότητα και ενδιαφέροντα

Ο λόγος για την Εύη Παναγιωτοπούλου ή αλλιώς Evi Baloo όπως συνηθίζει να υπογράφει.

Η Εύη είναι ένα κορίτσι, μια γυναίκα φωτογράφος με πλούσιο εθελοντικό έργο και αγάπη και για την τέχνη. Σπούδασε στην σχολή Καλών Τεχνών της Ρώμης και έξανε το μεταπτυχιακό της στην Φωτογραφία στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια στην Ιταλία.

Στην Ελλάδα επέστρεψε τον Νοέμβριο το 2020 σε μια περίοδο ιδιαίτερη δύσκολη για την Κρήτη αλλά και ολόκληρη τη χώρα καθώς η πανδημία του κορονοϊού πρωταγωνιστούσε και συνεχίζει να πρωταγωνιστεί.

Παρόλα αυτά η Εύη δεν πτοήθηκε. Ασχολήθηκε ενεργά με τον εθελοντισμό καθώς αποτελεί συνεργάτιδα του ΕΟΔΥ και βρίσκεται εκεί κατά τη διάρκεια διενέργειας των rapid test σε ολόκληρη την Κρήτη.

“Ο εθελοντισμός προέκυψε μέσα από την γνωριμία μου με τον Πάνο Μαματζάκη, γιατρό και Πρόεδρο της Πινακοθήκης Μαλεβιζίου, ο οποίος με έφερε σε επαφή με την Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορπουδάκη και έτσι ξεκίνησε η συνεργασία μας” είπε χαρακτηριστικά η κα Παναγιωτοπούλου.

“Τον εθελοντισμό τον βλέπω σαν πρακτική εξάσκηση, μαθαίνω να βγάζω την αλήθεια μου και να επικοινωνώ με τον κόσμο! Με κάνει να βλέπω και να αναγνωρίζω πτυχές του εαυτού μου που δεν τις γνώριζα”

Η κα Παναγιωτοπούλου βρέθηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ 2021 και Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Festos C1 Cup και απαθανάτισε κάθε στιγμή με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Εκτός όμως από την φωτογραφία “στον δρόμο” η Εύη Παναγιωτοπούλου πήρε μέρoς σε μία κινητή έκθεση η οποία πραγματοποιήθηκε στην Φλωρεντία και ονομάζεται Arte Dinaria. Ήταν η πρώτη έκθεση χωρίς τοίχους καθώς όλα τα έργα εμφανίζονταν σε ψηφιακή και virtual μορφή μέσα από μια εφαρμογή στο κινητό ή στο tablet.

Άλλη μια πρωτοποριακή έκθεση στην οποία πήρε μέρος η κα Παναγιωτοπούλου είναι περιοδεύουσα εικαστική έκθεση με τίτλο «1821-2021: Μεσολόγγι Ιερά Πόλις: 200 Χρόνια Πνεύμα Γαλάζιο και Λευκό», η οποία όμως εξαιτίας του κορονοϊού προς το παρόν έχει αναβληθεί.

Κύριος στόχος της έκθεσης είναι να αφυπνίσει τις συνειδήσεις και τον σεβασμό για την Ιστορία των Ελλήνων. Τα έργα πραγματεύονται την πορεία του ελληνικού έθνους από το 1821 έως και σήμερα, αποδίδοντας εικαστικά με ποικίλες αισθητικές τεχνοτροπίες τα σημαντικά γεγονότα της ιστορικής διαδρομής που διανύουμε.

Όσον αφορά το μέλλον η Evi Baloo δεν θα σταματήσει τον εθελοντισμό και προσκαλεί αλλά και προκαλεί κι άλλους ανθρώπους να ασχοληθούν με αυτόν καθώς τα οφέλη τόσο σε συλλογικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο είναι αστείρευτα.

Εκτός όμως από αυτό ένα από τα όνειρά της είναι να “μπει” στα σχολεία και να διδάξει Τέχνη και ζωγραφική στα παιδιά και “ότι άλλο προκύψει καλώς να ορίσει” είπε χαρακτηριστικά.

Η Εύη Παναγιωτοπούλου λοιπόν είναι ένα κορίτσι που δεν εφησυχάζεται, που βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί. Είναι ένα κορίτσι με όνειρα που θέλει να υλοποιήσει! Έτσι οφείλουμε να είμαστε όλοι, δοτικοί και με στόχο να γινόμαστε να καλύτεροι άνθρωποι!

Πηγή: maleviziotis.gr