Fashion For A Reason: Όταν η μόδα δημιουργείται για καλό σκοπό

«Η αποδοχή ξεκινάει από μέσα μας. Ειδικότερα αν σε μικρή ηλικία έχει υπάρξει κάποιου είδους απόρριψη, χρειάζεται αρκετή δουλειά για να αποδεχτείς και να αγαπήσεις τον εαυτό σου»

Σε μία εποχή που η διαφορετικότητα αναδεικνύεται όλο και περισσότερο και που οι πρωτοβουλίες για ενίσχυση των ανθρώπων με ταλέντο γίνονται όλο και πιο σημαντικές, η Νίκη Κάρτσωνα, με πολυετή παρουσία και εμπειρία μέσα στη βιομηχανία της μόδας, οραματίστηκε ένα ιδιαίτερο εγχείρημα. Το «Fashion For a Reason» είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός με στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό αλλά και να προσφέρει σε νέα κορίτσια την ευκαιρία που τόσο έχουν ανάγκη. Δίνει τα εφόδια, ώστε να διαμορφώσουν την εικόνα του εαυτού τους με τον τρόπο που εκείνα θέλουν με βλέψεις για το μέλλον.

Εμείς, λοιπόν, μιλήσαμε με τη Νίκη Κάρτσωνα σχετικά με το εγχείρημα και την πρωτοβουλία που πήρε.

Ποιο ήταν το κίνητρο πίσω από τη δημιουργία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Fashion For a Reason»;

Το Fashion For A Reason δημιουργήθηκε μέσα από την πραγμάτωση μίας ιδέας. Η αγάπη για τη μόδα, η ανάγκη της προσφοράς και η εξέλιξη τόσο σε προσωπικό αλλά και σε ανθρώπινο επίπεδο, με οδήγησε να μοιραστώ την ιδέα μου και να την κάνω πράξη μαζί με ανθρώπους που πίστεψαν σε αυτήν.

Ποια ήταν η ανταπόκριση του κοινού στο άκουσμα αυτού του εγχειρήματος;

Πέρασαν 2 χρόνια για να αποβάλω τους φόβους μου και να ξεπεράσω την αγωνία μου για το τι θα πουν και τι θα σκεφτούν για τη συγκεκριμένη ενέργεια. Η επιθυμία μου όμως να προσφέρω ήταν πιο δυνατή και πιστεύω ατράνταχτα ότι, όταν θέλεις να κάνεις κάτι πραγματικότητα, θα υπάρξουν εκείνοι που θα σε ακολουθήσουν. Μέχρι στιγμής έχουμε δεχτεί πολύ θετικά σχόλια και ενδιαφέρον από ανθρώπους που θέλουν να στηρίξουν το έργο μας.

fashion for a reason3

Ο οργανισμός στηρίζει τη διαφορετικότητα και αυτή είναι μία λέξη που ακούμε όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Πόσο σημαντική είναι η αποδοχή της για ένα κορίτσι, ειδικά σε έναν κόσμο που έχει διαρκώς εμφανισιακές και συμπεριφορικές απαιτήσεις από εκείνη;

Διαφορετικοί και μοναδικοί είμαστε όλοι οι άνθρωποι. Με διαφορετικά ταλέντα και προτερήματα. Αυτή ακριβώς είναι η προσέγγιση μας για το κάθε κορίτσι που αναλαμβάνουμε, αφιερώνοντας χρόνο στο να τα γνωρίσουμε, να μάθουμε για τα όνειρα και τους στόχους τους.

Η αποδοχή ξεκινάει από μέσα μας. Ειδικότερα αν σε μικρή ηλικία έχει υπάρξει κάποιου είδους απόρριψη, χρειάζεται αρκετή δουλειά για να αποδεχτείς και να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Η εσωτερική αγάπη, ομορφαίνει την εξωτερική μας εικόνα. Αυτό είναι σίγουρο. Υπάρχουν όμως και εκείνες οι φορές που η «προσωπική εργασία» μπορεί να ξεκινήσει και από έξω προς τα μέσα. Και εδώ είναι που ερχόμαστε εμείς, με την ομάδα του Fashion For A Reason, να δίνει πολύτιμες στυλιστικές συμβουλές και να παρέχει στα κορίτσια καινούργια ρούχα βασισμένα στο προσωπικό τους στυλ, δημιουργώντας έτσι μια νέα γκαρνταρόμπα, για μια νέα ζωή.

Το Fashion For a Reason αναλαμβάνει, ανάμεσα στα άλλα, να ντύσει και να προετοιμάσει κορίτσια για σημαντικές περιστάσεις της ζωής τους, όπως μία επαγγελματική συνέντευξη. Θέλετε να μοιραστείτε κάποια success stories που μετράει ήδη ο οργανισμός;

Ακριβώς. Στηρίζουμε νέες γυναίκες στο ξεκίνημα της ενήλικης ζωής τους, δίνοντάς τους συμβουλές και τα εφόδια, ώστε να προσεγγίσουν τους επαγγελματικούς τους στόχους με αισιοδοξία και περισσότερη αυτοπεποίθηση συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προετοιμασία της επόμενης γενιάς επαγγελματιών γυναικών.

Success story για εμάς είναι να βλέπουμε το κάθε κορίτσι που αναλαμβάνουμε, να πετυχαίνει τα όνειρα και τους στόχους της. Η κάθε ιστορία είναι μοναδική και αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι ότι ο χρόνος που περνάμε με το κάθε μοναδικό κορίτσι, είναι και μία ξεχωριστή εμπειρία. Το γεγονός ότι είσαι εκεί, ακούς, βοηθάς, ενδυναμώνεις…είναι το κάτι πρωτόγνωρο για μερικά από τα κορίτσια.

Δεν θα μπορούσα επίσης να μην ξεχωρίσω την μεγάλη τιμή και χαρά ως Oργανισμός να συνεργαζόμαστε με Ιδρύματα όπως η «Αγία Άννα» και το «Χαμόγελο του Παιδιού».

fashion for a reason

Τι θέλετε να επικοινωνεί το στυλ της κάθε κοπέλας για εκείνη;

Μέσα από την επιλογή των ρούχων που κάνουμε για εκείνες ως personal shoppersτους, είναι να αναδείξουμε την προσωπικότητά τους. Στόχος μας είναι μέσα από το προσώπικό τους στυλ να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, αυτογνωσία και σιγουριά, βοηθώντας τις να διεκδικήσουν μια ζωή όπως ακριβώς την επιθυμούν.

Ποια είναι τα σχέδια του οργανισμού για το μέλλον;

Το Fashion For a Reason επιθυμεί να συνεχίσει το έργο του και γιατί όχι μια μέρα να γίνουμε και ένας μεγάλος οργανισμός. Αλλά για να το επιτύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε υποστηρικτές και εθελοντές, που θα μοιραστούν μαζί μας ένα κοινό όραμα, έναν κοινό στόχο: να προσφέρουμε χαμόγελα μέσα από την μόδα σε όσα περισσότερα κορίτσια μπορούμε.

-Το T-shirt που φοράει η Νίκη Κάρτσωνα, είναι ένα συλλεκτικό limited edition ρούχο σχεδιασμένο από τη Νάντια Ράπτη. Αν θες να συμβάλεις κι εσύ στον σημαντικό σκοπό του Οργανισμού αποκτώντας και ένα ιδιαίτερα fashionable κομμάτι, θα το βρεις στο site.-

Fashion For A Reason: Όταν η μόδα δημιουργείται για καλό σκοπό
Fashion For A Reason: Όταν η μόδα δημιουργείται για καλό σκοπό

Πηγή: queen.gr