Η επίσημη ιστοσελίδα των Legends 2004 είναι εδώ!

Η “χρυσή” ομάδα του 2004, η οποία πανηγύρισε την κατάκτηση του EURO, δημιούργησε την επίσημη ιστοσελίδα της, προκειμένου να ενημερώνει τον κόσμο για τις αθλητικές, κοινωνικές και πολιτιστικές της δράσεις!


Οι Πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 από το 2013 έχουν οργανωθεί ως “παρέα” και δραστηριοποιούνται γύρω από σημαντικά κοινωνικά, πολιτιστικά και φυσικά αθλητικά ζητήματα. Μάλιστα από το 2019 έχουν ιδρύσει την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία “Champions For Life” και δραστηριοποιούνται πάνω σε διάφορα σημαντικά ζητήματα. Πλέον ξεκίνησαν και την επίσημη ιστοσελίδα τους!

Μπείτε στην ιστοσελίδα www.legends2004.com και περιηγηθείτε στις ενότητες που είναι διαθέσιμες. Στο συγκεκριμένο ιστότοπο θα μπορείτε να ενημερώνεστε και να επικοινωνείτε με την Εθνική ομάδα του 2004, για όλες τις δράσεις της. Μια ιστοσελίδα για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, με σκοπό οι 23 ποδοσφαιρικοί ήρωες όλων μας να επιστρέψουν στην κοινωνία μας την αγάπη που απλόχερα τους έδωσε και η οποία γιγαντώθηκε μέσα από το έπος του 2004.

Από την ιστοσελίδα των Legends μαθαίνουμε για τις δράσεις τους τα εξής:

“Η CFL είναι η φυσική συνέχεια και εξέλιξη της δράσης των Legends 2004, με άξονες το Παιδί και τη Νεολαία στο τρίπτυχο “Άθληση – Παιδεία – Υγεία”, και στόχο να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη Κοινωνία, μια καλύτερη Ελλάδα, ένα καλύτερο Μέλλον για όλους.

Aπηχεί και διέπεται από αξίες και ιδανικά τα οποία εδώ βρίσκουν την καταλληλότερη έκφρασή τους και διοχετεύονται στο κοινωνικό σύνολο, μέσω ποικίλων δράσεων.

Στο ξεκίνημά της, με δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η CFL υλοποίησε ένα αρχικό διετές πλάνο δράσεων, με ορίζοντα και κορύφωση τη σειρά επετειακών εκδηλώσεων με γενικό τίτλο “Πρωταθλητές Για Πάντα”, τιμώντας την συμπλήρωση 15 ετών από το εμβληματικό και αξέχαστο ορόσημο της κατάκτησης του EURO 2004.

Από την ημέρα της ίδρυσής της, η CFL ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη μελέτη και υλοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος τίμησε πολλές από αυτές με την ενεργή συμμετοχή και παρουσία του.

Θεματικές εκδηλώσεις για κάθε έναν από τους ιστορικούς αγώνες, και πολλές ακόμη εκδηλώσεις, περισσότερο από ένας μήνας συνεχών δράσεων, πάντα ανοιχτών για το κοινό, με κορύφωση την αναβίωση του μεγάλου τελικού, αυτή τη φορά στην Αθήνα,με αντίπαλο την Πορτογαλία, τα έσοδα του οποίου αποδόθηκαν εξολοκλήρου στην Εταιρεία για την Στήριξη Παιδιών και Οικογενειών, “Μέριμνα”.

Η πρώτη περίοδος λειτουργίας πέρασε γρήγορα, και από τους λαμπρούς εορτασμούς βρεθήκαμε στη δίνη της πανδημίας.

Πιστεύουμε ότι ανταποκριθήκαμε και στις δύο αυτές εκ διαμέτρου αντίθετες περιστάσεις με επιτυχία, δίνοντας το παρόν ιδιαίτερα στην πρώτη περίοδο της πανδημίας, με πρωτοβουλίες που συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

​Ενδεικτικά:

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, oι Legends 2004 έγιναν δωρητές αίματος, στέλνοντας παντού το μήνυμα ότι η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι όχι μόνο μία πράξη απαραίτητη και ύψιστης σημασίας, αλλά ταυτόχρονα και απολύτως ασφαλής, εν μέσω της πανδημίας.

Η αιμοδοσία αποτελεί πλέον βασικό άξονα των δράσεών μας και έχει ήδη αποφασιστεί να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός.

Χρησιμοποιώντας ίδιους πόρους, συνεπικουρούμενη οικονομικά από τα μέλη της και με την βοήθεια και σύμπραξη φίλων, χορηγών και εταιρειών που έσπευσαν να συνδράμουν, η CFL συγκέντρωσε το ποσό των 40.000 Ευρώ, προμηθεύτηκε και δώρισε στο Ελληνικό Κράτος οκτώ φορητούς αναπνευστήρες τελευταίας τεχνολογίας, για την ενίσχυση Υγειονομικών Μονάδων της ελληνικής περιφέρειας.

Η CFL πραγματοποιεί, σε σταθερή βάση, εκτός προγράμματος και σε ανύποπτους χρόνους, πράξεις αλληλεγγύης και αγάπης σε οικογένειες και συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, αλλά και ακριτικές περιοχές.

Φροντίζει συνεχώς και με κάθε ευκαιρία, να περνά μηνύματα που υπενθυμίζουν, τονίζουν και προβάλλουν ουσιώδεις αρχές, αξίες και ιδανικά όπως το Eυ Aγωνίζεσθαι, την κοινωνική ισότητα, αποδοχή και αλληλεγγύη, την ανάγκη για καλύτερη παροχή υγείας, παιδείας και ποιότητας ζωής για όλους.

Όλα αυτά έρχονται σε φυσική συνέχεια της έως τώρα προσφοράς της ομάδας των Legends 2004 προς ιδρύματα, φορείς και κοινωνικές ομάδες μέσω αγώνων ποδοσφαίρου, εκδηλώσεων και δράσεων σε επίπεδο fundraising ή/και awareness, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την στήριξη και ενίσχυση της Τράπεζας Εθελοντών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας”, και των δράσεων του “Χαμόγελου Του Παιδιού” και του Συλλόγου Εθελοντών Καρκινοπαθών Φίλων Ιατρών “Κ.Ε.Φ.Ι.”.

H προσφορά μας έχει αναγνωριστεί έμπρακτα από θεσμούς, φορείς και οργανισμούς εντός και εκτός Ελλάδας, μέσω πληθώρας προσκλήσεων για συμμετοχή σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, δρομικά events κ.α. αθλητικές εκδηλώσεις, κοινωνικές / εκπαιδευτικές δράσεις, συνέδρια, ημερίδες κλπ, αλλά και με σημαντικές τιμητικές διακρίσεις.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, τις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης, Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου, τους Δήμους Αθηναίων, Πατρέων και Ιωαννιτών, το Deree College Sports Management Society, την πρωτοβουλία Live Without Bullying του Κέντρου Κοινωνικής Δράσης & Καινοτομίας, τον Εθελοντικό Οργανισμό “Γκολ Στη Ζωή”, και βέβαια τον Σύλλογο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών “Όραμα Ελπίδας”.”

Πηγή: novasports.gr