Κύκλος Αλληλεγγύης – Νέα γραμμή ψυχολογικής, ιατρικής και κοινωνικής στήριξης στο πλευρό των θυμάτων της πανδημίας

Ο «Κύκλος Αλληλεγγύης» είναι μια τηλεφωνική γραμμή συμβουλευτικής στήριξης μέσα στην πανδημία του COVID-19, παρέχει διαδικτυακά ή τηλεφωνικά βασική συμβουλευτική για θέματα ιατρικής και ψυχικής υγείας και παραπέμπει τους πολίτες στις δημόσιες δομές ιατρικής και ψυχοκοινωνικής στήριξης (ΕΣΥ, ΕΟΔΥ και δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ΚΥ, ΤΟΜΥ) της περιοχής τους σε περίπτωσης επείγουσας ανάγκης. Απευθύνεται κυρίως σε νοσούντες από COVID-19, καθώς και σε ανθρώπους με ψυχολογικές δυσκολίες στο πλαίσιο της πανδημίας.

Η συμβουλευτική του «Κύκλου Αλληλεγγύης» ακολουθεί αυστηρά τις επίσημες Εθνικές και Διεθνείς Οδηγίες για τη διαχείριση ήπιων κρουσμάτων .

Οι υπηρεσίες του προσφέρονται είναι δωρεάν και συμμετέχουν σε αυτόν: η «Αλληλεγγύη για Όλους», Κοινωνικά Ιατρεία – Φαρμακεία (Αθήνας, Πειραιά, Νέας Σμύρνης, Χαλανδρίου κ.ά.), το Δίκτυο αλληλεγγύης του «Αόρατου Πειραιά» και πολλοί εθελοντές και εθελόντριες.

Πολλοί άνθρωποι γύρω μας (ιδίως όσοι είναι ηλικιωμένοι, έχουν υποκείμενο νόσημα, ζουν μόνοι – αλλά και πολλοί άλλοι και άλλες) βιώνουν τραυματικά την κατάσταση . Οι νοσούντες από COVID 19 και οι οικογένειές τους ζουν με την ανασφάλεια της επιδείνωσης της υγείας τους, της καθυστερημένης προσέλευσης στο νοσοκομείο και του θανάτου χωρίς βοήθεια στο σπίτι. Πολλοί και πολλές ακόμα βιώνουν έντονη αγωνία ή και απόγνωση από την επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης, τη συρρίκνωση ή απώλεια της δουλειάς τους, το αβέβαιο μέλλον, επισημαίνουν οι δημιουργοί του «Κύκλου Αλληλεγγύης».

Αν έχετε ανάγκη για στήριξη τηλεφωνήστε στο 210-38 02 037 και πείτε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.
Το αίτημά σας καταγράφεται από τη γραμματεία του τηλεφωνικού κέντρου.
Μέσα στην ημέρα επικοινωνεί μαζί σας ο/η διαθέσιμος/η ειδικός.
Η γραμμή λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 12.00-14.00 και 17.00-20.00 .

Πηγή: athina984.gr