Καλάβρυτα: Δεκάδες εθελοντές αιμοδότες χάρισαν ζωή

Μεγάλη η συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας και του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων.

Δεκάδες εθελοντές αιμοδότες απέδειξαν εμπράκτως την κοινωνική τους ευαισθησία, και στήριξαν την προσπάθεια την Τρίτη 25 Μαΐου 2021 στα Καλάβρυτα την Εθελοντική Αιμοδοσία, με πρωτοβουλία της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας σε συνεργασία με τον Αγροτικό Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων. Που είχε ως κύριο μήνυμα το «Δώσε ζωή… είναι στο αίμα σου», με αποτέλεσμα η συμμετοχή και οι φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν να ξεπεράσουν το μέσο όρο των προηγούμενων.

Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας

«Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία, τους πολίτες, τις τους εργαζόμενους του Δήμους μας, που έκαναν μια πράξη ζωής, ενισχύοντας σημαντικά την Τράπεζα Αίματος της πόλης μας και που απέδειξαν ότι η κοινωνική προσφορά και η αλληλεγγύη μπορούν πάντα να κάνουν τη διαφορά»

Σημαντική η συμβολή του Π.Γ.Ν. Ρίου Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια», το οποίο διαθέτει για το σκοπό αυτό ειδική και έμπειρη επιστημονική ομάδα, από Έμπειρους γιατρούς και νοσηλευτές – νοσηλεύτριες, ενώ τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα για την προστασία των πολιτών από την πανδημία.

Η εθελοντική αιμοδοσία έχει μακρόχρονη παράδοση στα Καλάβρυτα. Ένας μεγάλος αριθμός συμπατριωτών μας δίνουν το παρόν στις αιμοδοσίες με ενθουσιασμό και ανιδιοτέλεια. Η προσφορά αυτή, που έχει σώσει πολλές ζωές, είναι απόδειξη υψηλής αίσθησης κοινωνικής αλληλεγγύης και αλτρουισμού, ευγενικών αισθημάτων που κατακλύζουν τους εθελοντές αιμοδότες συμπατριώτες μας.

Πηγή: pelop.gr