Θεσσαλονίκη: Χώρος φροντίδας μωρού και θηλασμού στο δημαρχείο

Διαμορφώθηκε με δωρεά από το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Θεσσαλονίκης «Αναγέννηση Α.Ε.»

Χώρος βρεφικής φροντίδας και θηλασμού διαμορφώθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο του δήμου Θεσσαλονίκης με δωρεά από το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Θεσσαλονίκης «Αναγέννηση Α.Ε.».

Η παράδοση του καλαίσθητου χώρου, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κεντρικού κτιρίου του δήμου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μητέρες που επισκέπτονται το δήμο για διεκπεραίωση κάποιας δουλειάς, έγινε σήμερα το πρωί παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και της Προέδρου του Δ.Σ. και Διευθύνουσας Συμβούλου του Κέντρου «Αναγέννηση», Αργυρής Βαγιωνά.

«Είχαμε διαπιστώσει ότι υπάρχει μια αναγκαιότητα. Πολλές συμπολίτισσες που έρχονταν στο δημοτολόγιο είχαν μια ανάγκη για έναν ιδιαίτερο και περιποιημένο χώρο», σημείωσε ο δήμαρχος προσθέτοντας ότι «οφείλαμε απέναντι στους συμπολίτες μας να δημιουργήσουμε αυτό το χώρο και από την άλλη πλευρά να δείξουμε ότι με μικρά πράγματα δείχνουμε και την ευαισθησία μας». Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθούν αντίστοιχοι χώροι παντού, όπου υπάρχει κοινό και ανάγκη και υπογράμμισε την ανάγκη να δείξουμε πόσο σημαντικός είναι ο θηλασμός. Ευχαρίστησε την Αναγέννηση για τη χρηματοδότηση της πρωτοβουλίας. «Πιστεύω ότι έχουμε μία γωνία στο δημαρχείο που θα φέρνει χαμόγελα και θα κάνει την ζωή τους πιο ευχάριστη», τόνισε ακόμα ο δήμαρχος.

Από την πλευρά της η κ. Βαγιωνα επεσήμανε ότι η Αναγέννηση τα τελευταία 16 χρόνια έχοντας κοινωνική προσφορά και όραμα ανταποκρίνεται πάντα δε τέτοιου είδους κάλεσματα τονίζοντας ότι και η ίδια είχε διαπιστώσει το πρόβλημα της έλλειψης αυτών των χωρών ως νέα μητέρα πριν χρόνια. Με την ευκαιρία αναφέρθηκε και στις οδηγίες που εξέδωσε πριν λίγες μέρες η ελληνική μαιευτική εταιρία για εμβολιασμό εγκύων και θηλάζουσων μητέρων κατά του κορωνοϊού.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρος Λεκάκης καθώς και ο Γ. Γ. Του Δήμου Ευθύμιος Φωτόπουλος.

Δείτε το video και τις φωτογραφίες από το TyposThes:

zervas-thilasmos1.jpg
zervas-thilasmos2.jpg
zervas-thilasmos3.jpg
zervas-thilasmos4.jpg
zervas-thilasmos6.jpg
zervas-thilasmos5.jpg
zervas-thilasmos7.jpg
zervas-thilasmos8.jpg
zervas-thilasmos9.jpg

Πηγή: typosthes.gr