Κάθε νίκη αξίζει: Ομάδα του NBA προσφέρει δωρεάν υποτροφία σε πανεπιστήμιο όποτε κερδίζει

Μόνο άξια συγχαρητηρίων είναι η Γιούτα Τζαζ, αφού για κάθε νίκη που πετυχαίνει προσφέρει και μια δωρεάν υποτροφία στο πανεπιστήμιο.Η Γιούτα Τζαζ δεν παίζει μόνο για τον τίτλο του NBA, αλλά για κάθε νίκη της σεζόν, ο σύλλογος δίνει υποτροφία στο πανεπιστήμιο. Μια όμορφη ιστορία από την αμερικανική ομάδα.Στον πρώτο γύρο των πλέι οφ, η Γιούτα επικράτησε επί των Μέμφις Γκρίζλις με 141-129 και ισοφάρισε την σειρά σε 1-1. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των Τζαζ στα πλέι οφ και ήταν ιδιαίτερα σημαντική.

55 υποτροφίες και συνεχίζει

Με 55 νίκες (52 στην κανονική σεζόν και 3 στην preseason), η Γιούτα έδωσε σε 55 μαθητές γυμνασίου την ευκαιρία όχι μόνο να εγγραφούν σε ένα από τα έξι κρατικά πανεπιστήμια, αλλά και να λάβουν υποτροφίες ανάκτησης κόστους για ένα πλήρες πρόγραμμα τετραετής μελέτης.

Η φιλανθρωπική πρωτοβουλία ανακοινώθηκε από τον νέο ιδιοκτήτη της ομάδας, Ράιαν Σμιθ. Οι μαθητές από υποεκπροσωπούμενες ομάδες και μειονότητες έχουν πάρει τις υποτροφίες. Σύμφωνα με μια μελέτη του Συμβουλίου Εκπαίδευσης της Γιούτα, ένας μεγάλος αριθμός τέτοιων αποφοίτων λυκείου απλά δεν έχει την ευκαιρία να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο εκπαίδευσης και η ομάδα του NBA αποφάσισε να διορθώσει αυτήν την κατάσταση.

Στέγαση και υποτροφία

Τα μέλη θα μπορούν να εγγραφούν σε ένα από τα έξι μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Γιούτα και η υποτροφία θα καλύπτει όχι μόνο τα δίδακτρα, αλλά και όλα τα πρόσθετα έξοδα, όπως βιβλία και στέγαση.

Πηγή: sputniknews.gr