Δωρεά 6.000 μασκών από την AHEPA Κέρκυρας σε Διαπόντια και Παξούς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια ακόμα σπουδαία προσφορά για τη τοπική κοινωνία από το τμήμα AHEPA Κέρκυρας έλαβε χώρα στο Δημαρχείο της Κέρκυρας.

Παρουσία της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπης Υδραίου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημητρίου Μεταλληνού, ο Πρόεδρος του Τμήματος AHEPA Κέρκυρας και Γραμματέας της AHEPA HELLAS  Νίκος Δημητρόπουλος παρέδωσε 4000 μάσκες προσώπου. Το υλικό αυτό προέρχεται από δωρεά μέλους της AHEPA, ομογενούς από την Αυστραλία.

Το Τμήμα AHEPA σε ανακοίνωσή του, που υπογράφουν ο πρόεδρος Νίκος Δημητρόπουλος και ο Γραμματέας Αριστόβουλος Κορωνάκης, αναφέρει:

Η επιθυμία του δωρητή, ο οποίος συνολικά δώρισε 100.000 μάσκες σε εθνικό επίπεδο, ήταν να διατεθούν σε όλα τα μικρά νησιά από τα Διαπόντια Νησιά μέχρι το Καστελόριζο. Η AHEPA υλοποιεί την επιθυμία του και ταυτόχρονα υποστηρίζει τα μικρά νησιά στη προσπάθεια τους να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα την πανδημία COVID-19.

Κατά τη παράδοση του υγειονομικού υλικού συζητήθηκαν και λεπτομέρειες ακόμα περισσότερων συνεργασιών μεταξύ του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, Διαποντίων Νήσων και της AHEPA. Μεταξύ άλλων τέθηκε το πρόβλημα που θα προκύψει στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Ερείκουσας αν δεν προβλεφθεί έγκαιρα η λειτουργία Γυμνασιακών Τάξεων στο νησί.

Η Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε το Τμήμα για τη δωρεά, εκθείασε τη συνεχή κοινωφελή προσφορά του στην τοπική κοινωνία και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο Πανελλήνιο Συνέδριο της AHEPA HELLAS που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Κέρκυρα.

Η δράση θα ολοκληρωθεί από το Τμήμα Κέρκυρας, καθώς πρόκειται να προμηθεύσει το νησί των Παξών με 2000 μάσκες προσώπου.

Σημειώνεται ότι οι εξωσχολικές δραστηριότητες της διδασκαλίας των Ξένων Γλωσσών, της Μουσικής και του Χορού θα παρέχονται δωρεάν στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Ερείκουσας μέχρι και το τέλος του Ιουνίου.

Πηγή: enimerosi.com