Εθελοντική Αιμοδοσία στην Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ

Η αιμοδοσία οργανώθηκε από προπτυχιακούς φοιτητές της Σχολής και μέλη του συλλόγου Athens Dental Students’  Association  (ADSA).

Με ιδιαίτερη επιτυχία και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28/5,  η 3η εθελοντική αιμοδοσία, κατά την περίοδο της πανδημίας, στην Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ με την υποστήριξη του αιματολογικού εργαστηρίου και της υπηρεσίας αιμοδοσίας του Αρεταίειου Νοσοκομείου.

Η αιμοδοσία οργανώθηκε από προπτυχιακούς φοιτητές της Σχολής και μέλη του συλλόγου Athens Dental Students’  Association  (ADSA) υπό την καθοδήγηση του Αναπλ. Καθηγητή κ. Φ. Τζέρμπου και του Επικ. Καθηγητή κ. Β. Πετσίνη. Οι εθελοντές αιμοδότες ήταν κυρίως φοιτητές, μέλη ΔΕΠ και διοικητικό προσωπικό της Οδοντιατρικής αλλά και φοιτητές από άλλες Σχολές του ΕΚΠΑ.

Ο τελικός απολογισμός ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικός δεδομένου ότι συγκεντρώθηκαν 40 φιάλες αίματος. Στους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά της εκδήλωσης, τα οποία ήταν ευγενική χορηγία της φαρμακευτικής εταιρείας Interrmed.

Πηγή: iatronet.gr