Εθελοντικός καθαρισμός στην παραλία της Φρεαττύδας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά 

Με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών αλλά και ενηλίκων εθελοντών πραγματοποιήθηκε καθαρισμός στην παραλία της Φρεαττύδας, από τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά, στο πλαίσιο της δράσης «Καθαρίστε τη Μεσόγειο».

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος βρέθηκε στην παραλία της Φρεαττυδας, σε δήλωσή του, τόνισε: “Στόχος μας είναι να στείλουμε ένα μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και να ευαισθητοποιήσουμε τους δημότες και ιδιαίτερα τα παιδιά, ώστε να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση από μικρή ηλικία”. Όπως σημείωσε ο κ Μώραλης, ο καθαρισμός ήταν συμβολικός, καθώς η παραλία βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση από άποψη καθαριότητας, “και αυτό το γεγονός” ειπε “είναι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί δείχνει την επίμονη προσπάθεια του δήμου μας, ώστε οι παραλίες μας να παραμένουν καθαρές. Σε αυτή την κατεύθυνση οφείλουν να συμβάλλουν και οι πολίτες προστατεύοντας τους δημόσιους χώρους, ώστε να διατηρηθούν οι παρεμβάσεις του Δήμου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να παραμείνει η πόλη μας όσο γίνεται πιο καθαρή”. Ο δήμαρχος Πειραιά κλείνοντας ευχαρίστησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τον πρόεδρο Κώστα Γιαννόπουλο για την ευρύτερη και πολυεπίπεδη συνεργασία που έχουν. “Ο Δήμος Πειραιά θα είναι πάντα αρωγός σε πρωτοβουλίες και δράσεις που προάγουν τον εθελοντισμό και αναδεικνύουν την ανάγκη για ένα πιο καθαρό περιβάλλον”. 

Ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, που βρέθηκε και εκείνος στην περιοχή, ανέφερε: «Η δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» την οποία διοργανώνουμε για 20η συνεχή χρονιά και περιλαμβάνει τον καθαρισμό των παραλιών σε πόλεις ανά την Ελλάδα και μια σειρά από βιωματικά εργαστήρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και πολιτισμού, αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική ενέργεια που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των παιδιών στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος που αποτελεί υποχρέωση αλλά και βασικό δικαίωμα μικρών και μεγάλων. ‘Αλλωστε ο ιδρυτής του οργανισμού, ο μικρός Ανδρέας ήταν ένα παιδί με βαθιά οικολογική συνείδηση ενώ οι περιβαλλοντικές δράσεις ήταν οι πρώτες που έγιναν από τα πρώτα παιδιά – εθελοντές μας. Έτσι λοιπόν συνεχίζουμε την παράδοση!”. Ο κ. Γιαννόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμο Πειραιά και όλους τους φορείς για την  συνεισφορά τους στη διεξαγωγή της δράσης και έστειλε ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά και τους ενήλικες εθελοντές που συμμετέχουν και όπως τόνισε “διεκδικούν το δικαίωμά τους για ένα καθαρό περιβάλλον”.

Για τη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο»

Η περιβαλλοντική αυτή δράση διοργανώνεται από την ιταλική περιβαλλοντική οργάνωση «Legambiente», όπου κάθε χρόνο φορείς από όλη τη Μεσόγειο λαμβάνουν μέρος και αναλαμβάνουν να καθαρίσουν κάποια ακτή, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούνται μαθήματα και εργαστήρια περιβαλλοντικής αγωγής σε μαθητές.

Πηγή: lawandorder.gr