Μπόρις Μπερεζόφσκι: Μάγεψε το κοινό στο Ηρώδειο- Διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών από τον ΠΑΣ.ΠΑ

Μια αληθινά μεγαλειώδη μουσική βραδιά έζησε το κατάμεστο Ηρώδειο τη Δευτέρα το βράδυ με τον πιανίστα Μπόρις Μπερεζόφσκι ο οποίος αποθεώθηκε από το μαγεμένο ελληνικό το κοινό, που ήρθε για να απολαύσει αυτόν τον κορυφαίο στον κόσμο δεξιοτέχνη.

Μια άρτια διοργάνωση από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών Ελλάδος, που ξεχώρισε στο πρόγραμμα του χώρου αυτής της εποχής, μια συμφωνική συναυλία αντίστοιχη με αυτές που μπορεί το κοινό να παρακολουθήσει σε κορυφαία θέατρα του κόσμου.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με την αμέριστη υποστήριξη κου Χρήστου Σπίτρτζη Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, των Υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής Ενημέρωσης, Τηλεπικοινωνιών Εθνικής Άμυνας Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στο πλευρό του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών στάθηκες από την πρώτη στιγμή ο κος Γιώργος Πατούλης και ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ αλλά και ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου. Η εκδήλωση ετέθη υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Βουλής των Ελλήνων.

1. Μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών παρακολούθησαν τη μεγαλειώδη συναυλία στο Ηρώδειο.

Απόλυτος κυρίαρχος του πιάνου ο Ρώσος σολίστ ανέδειξε αγαπημένα έργα του ρομαντικού ρεπερτορίου, που ερμήνευσε με μοναδική σιγουριά, απόλυτη καθαρότητα και αριστοτεχνική τελειότητα και μάλιστα από μνήμης. Το κοινό τον χειροκρότησε ολόθερμα, ενώ συχνά φώναζε και «μπράβο» αποδίδοντας τα εύσημα στον διάσημο πιανίστα και την αξιοσημείωτη ερμηνευτική του δύναμη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος χαιρετά τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος χαιρετά τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών.

Στο πλευρό του Μπόρις Μπερεζόφσκι στάθηκε επάξια η Ρωσική Κρατική Ορχήστρα Εγχόρδων της Φιλαρμονικής της Μόσχας, μια από τις κορυφαίες ορχήστρες εγχόρδων του κόσμου που εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στην χώρα μας υπό την μουσική διεύθυνση του Αλεξέι Ούτκιν. Η Chopiniana παρουσιάστηκε σε ενορχήστρωση της Τατιάνας Παπαγεωργίου για την Ορχήστρα Εγχόρδων της Μόσχας σε πρώτη εκτέλεση.

Ο Αρχιεπίσκοπος με τον πρόεδρο του ΠΑΣΠΑ Κωνσταντίνο Κωνσταντή.

Η Ρωσική Φιλαρμονική συνόδευσε τον Μπόρις Μπερεζόφσκι στο δεύτερο κοντσέρτο του Σοπέν, με το οποίο ολοκληρώθηκε πανηγυρικά η συναυλία, η οποία είχε και σοβαρό ανθρωπιστικό χαρακτήρα, καθώς πραγματοποιήθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στα θέματα μετακίνησης των συμπολιτών μας, αλλά και για την επαναλειτουργεία της κοινωνικής υπηρεσίας του Συλλόγου.

Η Ρωσική Κρατική Ορχήστρα Εγχόρδων της Φιλαρμονικής της Μόσχας στο Ηρώδειο, υπό τη διεύθυνση του Αλεξέι Ούτκιν.

Μάλιστα πολλά μέλη του Συλλόγου παρακολούθησαν τη συναυλία και χάρηκαν το υψηλό αυτό πολιτιστικό γεγονός, ενώ ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Κωνσταντής ανέβηκε στη σκηνή για να προφέρει ανθοδέσμη στους καλλιτέχνες σε μια καθαρά συμβολική κίνηση.

Ο Ρώσος δεξιοτέχνης Μπόρις Μπερεζόφκσι υπογράφει αυτόγραφα στα παρασκήνια.
Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι, ο οποίος ανέδειξε τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα της βραδιάς, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΠΑ Κωνσταντίνο Κωνσταντή.
Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι με τον γενικό διευθυντή της Προμηθέας Gus Αλεξέι Μουράτοφ.

Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι αντάμειψε το κοινό του προσφέροντας ως encore δύο ακόμα πιανιστικά αριστουργήματα.

. Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου, χάρις στην αμέριστη στήριξη του οποίου πραγματοποιήθηκε η ανθρωπιστική αυτή εκδήλωση, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΠΑ Κωνσταντίνο Κωνσταντή.
. Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι απόλυτος άρχων του πιάνου, μάγεψε και καθήλωσε το κοινό.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, εκπρόσωποι από όλα τα υπουργεία που είχαν θέσει υπό την αιγίδα τους τη συναυλία, ο Πρέσβης της Ρωσίας Αντρέι Μάσλοφ, ο γενικός διευθυντής της Προμηθέας Gas Αλεξέι Μουράτοφ, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι του πνευματικού και κοινωνικού κόσμου της χώρας.