Η πρώτη πρότυπη παιδική χαρά για παιδιά με προβλήματα όρασης άνοιξε από την Αμυμώνη

Μόλις πριν λίγες ημέρες, άνοιξε η πρώτη πρότυπη παιδική χαρά για παιδιά με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες στις εγκαταστάσεις της Αμυμώνης στο Ελληνικό (πρώην Αμερικάνικη βάση).

Μια παιδική χαρά για τα παιδιά που η Αμυμώνη εκπαιδεύει και βοηθά 25 χρόνια τώρα – παιδιά με μερική ή ολική οπτική αναπηρία που επιπλέον μπορεί να έχουν νοητική στέρηση, αυτισμό, σύνδρομα, κινητική αναπηρία, εγκεφαλική παράλυση, προβλήματα ακοής, επιληψία, νευρολογικές ή ψυχιατρικές διαταραχές – αλλά και τα παιδιά όλου του κόσμου, γιατί κάθε παιδί έχει δικαίωμα στο παιχνίδι!

Κατασκευασμένη με ειδικές προδιαγραφές, αποτελεί ένα περιβάλλον ασφαλές και προσεχτικά μελετημένο, εξουδετερώνοντας οποιαδήποτε αίσθηση περιθωριοποίησης και αποκλεισμού, το οποίο δίνει τη δυνατότητα εφαρμογής προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης, συναισθηματικής ανάπτυξης και καλλιέργειας βασικών δεξιοτήτων. Επιπλέον, το παιχνίδι στην παιδική χαρά ενισχύει τις κινητικές δεξιότητες, την αυτοπεποίθηση και την ανεξαρτησία, εμπεριέχοντας κι άλλες ευεργετικές ιδιότητες που οδηγούν στην ψυχοσωματική κι αισθητηριακή ανάπτυξη των παιδιών.

Το έργο ξεκίνησε το 2016 μέσω της καμπάνιας crowdfunding με τη στήριξη του Act4Greece.
Την κατασκευή της ολοκλήρωσε η περίφραξη της, μία ευγενική χορηγία της Lamda Development.
Την ταμπέλα της επιμελήθηκε, κατασκεύασε και πρόσφερε στην Αμυμώνη η MDA Print Solutions.

Οι άνθρωποι και οι γονείς της Αμυμώνης αισθάνονται βαθιά ευγνώμονες για την έμπρακτη στήριξη και την αυταπόδεικτη εμπλοκή του κόσμου στην υλοποίηση αυτού του έργου, κι ευχαριστούν πολύ όλους όσοι βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα.