Οι «Δότες Ζωής» ανοίγουν πανιά στο πέλαγος της εθελοντικής αιμοδοσίας

Ο Σύλλογος προχωρά στο πρώτο επίσημο βήμα αδελφοποίησης με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Τοσκάνης, Ιταλίας «Frates Blood Donors Group»

Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κ. Μαρία Λιονή, επισκέφτηκε σήμερα το ΔΣ του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνης «Δότες Ζωής» στο πλαίσιο ενημέρωσης των δράσεων και των πρωτοβουλιών του Συλλόγου.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνης «Δότες Ζωής» ανοίγει πανιά στο πέλαγος της εθελοντικής αιμοδοσίας και προχωρά στο πρώτο επίσημο βήμα αδελφοποίησης με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Τοσκάνης, Ιταλίας «Frates Blood Donors Group».

Η σχετική πρόσκληση στάλθηκε από τον Ιταλικό Σύλλογο προς την ΠΟΣΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών) και σε συνεργασία με τον σύλλογο «Δότες Ζωής» ανταποκρίθηκαν άμεσα και με ιδιαίτερη χαρά!

Αξιοσημείωτο είναι ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα αδελφοποίησης που εξελίσσεται εντός της ευρωπαϊκής επικράτειας μεταξύ συλλόγων εθελοντικής αιμοδοσίας δύο ξένων κρατών.

Η επίσημη τελετή θα διεξαχθεί στις 28 με 31 Ιουλίου 2021 στην Fabbrica του Δήμου Πεσκιόλι της Ιταλίας και φυσικά μόνο εάν το επιτρέψουν οι κατάλληλες συνθήκες λόγω της εξέλιξης της πανδημίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κ. Μαρία Λιονή, συνεχάρη το Σύλλογο Εθελοντών Αι-μοδοτών Ν. Ρεθύμνης «Δότες Ζωής» για την πρωτοβουλία αυτής της αδελφοποίησης με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Τοσκάνης, Ιταλίας «Frates Blood Donors Group» καθώς η δράση αυτή ανοίγει νέους δρόμους και προοπτικές για την Εθελοντική Αιμοδοσία στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η κ. Λιονή δήλωσε επιπρόσθετα:

«Το πολύ σημαντικό έργο, τόσο σε επίπεδο κοινωνικής προσφοράς όσο και της ευαισθητοποίησης του κοινού, του Συλλόγου «Δότες Ζωής» διευρύνεται πλέον εκτός των τοπικών συνόρων Ελλάδα και αυτό το γεγονός μας καθιστά υπερήφανους, αλλά και θερμούς υποστηρικτές. Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης θα συνεχίζει να ενισχύει με όποιο τρόπο δύναται τις πολλές και πρωτοποριακές δράσεις του Συλλόγου «Δότες Ζωής» με σκοπό την παροχή βοήθειας σε συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη αλλά και για να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε ένα μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία, μια ιερή πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης, έναν πραγματικό «δώρο» ζωής προς το συνάνθρωπο».

Πηγή; neakriti.gr