Φιλική στα άτομα ΑΜΕΑ η λίμνη Πλαστήρα

Οι ευεργετικές συνέπειες της επαφής με την φύση είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Στη Λίμνη Πλαστήρα αυτό το ενστερνίζονται και θα κάνουν ενέργειες ώστε η περιοχή να γίνει προσιτή για τα άτομα ΑΜΕΑ.

Για την επίτευξη του σκοπού αποφασίστηκαν από το δημοτικό συμβούλιο δέκα μέτρα, μεταξύ των οποίων είναι:

Χαρακτηρισμός παραλίμνιας διαδρομής από τη «Βρύση Κελεπούρη» μέχρι τη θέση «Μπράσκα» Μορφοβουνίου μήκους 7 χιλιομέτρων ως ευχάριστη διαδρομή κίνησης ΑμεΑ.

Δέσμευση τριών στρεμμάτων για δημιουργία Παιδικής Χαράς και χώρου αναψυχής με προτεραιότητα τα ΑμεΑ,

Ανακατασκευή των υπαίθριων θεάτρων Πεζούλας και Λαμπερού, καθώς και των αντίστοιχων πλαζ, με στόχο την πρόσβαση σε αυτά ΑμεΑ.

Διαθεσιμότητα των χώρων για φιλοξενία πάσης φύσεως εκδηλώσεις, με προτεραιότητα το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού με Αναπηρία, ελεύθερα και χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους οργανωτές.

Δημιουργία παραλίμνιου πάρκου αναψυχής με ιδιαίτερη μέριμνα στα ΑμεΑ.

Δημιουργία τουλάχιστον 1 θέσης στάθμευσης ΑμεΑ, σε κάθε χωριό, κ.α.

Οι ενέργειες αυτές από την δημοτική αρχή κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και ενισχύουν την ένταξη των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα στις δραστηριότητες του υπόλοιπου κοινωνικού συνόλου. Για εμάς άλλωστε δεν υπάρχουν διαιρέσεις μεταξύ των ανθρώπων αναλόγως των ικανοτήτων τους. Υπάρχουν μόνο άνθρωποι, των οποίων οι δυσκολίες πρέπει να αντιμετωπίζονται μοναδικά.

Πηγή: in.gr