Φιλανθρωπικό γκαλά στο yacht του μεγιστάνα John Christodoulou με την Άννα Βίσση

Στις 8 Ιουλίου το Zeus, το πολυτελές yacht του Κύπριου μεγιστάνα John Christodoulou θα καταπλεύσει στη Μαρίνα της Λεμεσού για ένα φιλανθρωπικό γκαλά on board, το οποίο θα ντύσει η μαγευτική φωνή της Άννας Βίσση.

«Ευτυχία σημαίνει να μην ξεχνάς ποτέ από πού προέρχεσαι, γιατί διαφορετικά θα ξεχάσεις που πηγαίνεις», είχε πει πριν από έναν περίπου χρόνο σε συνέντευξη του στο περιοδικό Omikron και στον Θανάση Φωτίου. Kαι αυτό όχι μόνο το θυμάται, το αποδεικνύει και στην πράξη ο John Christodoulou, ο Κύπριος μεγιστάνας από το Καϊμακλί και το Σύγκληπο που το 1975, στα 9 του χρόνια, αναχώρησε μαζί με την οικογένειά του στο Λονδίνο, βγήκε στη βιοπάλη στα 16 του, στα 20 something έκανε την πρώτη του αγοραπωλησία, στα 30 κατάφερε να βγάλει το πρώτο του εκατομμύριο και στα 40 του να διοικεί μια αυτοκρατορία στα κτηματομεσιτικά!

YIANIS CHRISTODOULOU FOUNDATION

Εδώ και πολλά χρόνια, λοιπόν, φροντίζει μέσα από το ίδρυμα του, το Yianis Christodoulou Foundation, να «επιστρέφει» στην κοινωνία αυτά που η ζωή του χάρισε απλόχερα μεν, μέσα από πολλή σκληρή δουλειά δε. «Όταν φτάσεις στην ηλικία των 50 χρονών, διερωτάσαι ποιο είναι το νόημα της ζωής. Εδώ και χρόνια συνεισφέρω και υποστηρίζω διάφορους οργανισμούς, αλλά ένιωσα ότι ήθελα να δημιουργήσω κάτι δικό μου, ώστε να μπορεί να υπάρχει έλεγχος και σωστή διαχείριση των χρημάτων και που αυτά καταλήγουν. Έτσι δημιούργησα το Yianis Christodoulou Foundation», είχε εξηγήσει σ’ εκείνη τη συνέντευξη του στο Omikron. Και είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι μεγάλη ικανοποίηση να μπορείς να δίνεις στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Κατά κάποιον τρόπο είναι πιο ικανοποιητικό από το να βγάζεις εκατομμύρια. Παίρνεις πολλά πράγματα, πολύ περισσότερα από όσα δίνεις. Είμαι πολύ χαρούμενος όταν το Ίδρυμά μου στηρίζει ευάλωτα άτομα, γιατί ξέρω ακριβώς πώς νιώθει κάποιος που δεν έχει τίποτα. Είμαι πάρα πολύ περήφανος που μέσα από το Ίδρυμα μπορώ να βοηθώ μεμονωμένα άτομα, διάφορους οργανισμούς και σχολεία στην Κύπρο. Μου δίνει επίσης την ευκαιρία να έρχομαι στην πατρίδα μου πιο συχνά».

Η Άννα Βίσση στο Μόντε Κάρλο, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ

Την ανακοίνωση της συνεργασίας τους, o John Christodoulou και η Άννα Βίσση, την έκαναν προ ημερών από την Κύπρο. Ο επιχειρηματίας και η τραγουδίστρια συνδέονται εδώ και χρόνια με αγνή, δυνατή φιλία – οι δυο τους, μάλιστα, έχουν να θυμούνται την περιπετειώδη νύχτα των γενεθλίων του στην Κυανή Ακτή, όταν μια αναπάντεχη καταιγίδα τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν τους υπέροχα στολισμένους εξωτερικούς χώρους και να μεταφερθούν εσωτερικά, με την Άννα Βίσση να τραγουδά ακαπέλα όλο το βράδυ και να μαγεύει με τις ερμηνείες της τους καλεσμένους. 

Ο John Christodoulou στα γραφεία του, στο Μονακό.

O John Christodoulou και η Άννα Βίσση, λοιπόν, δημοσιοποίησαν την πρόθεση τους να ενώσουν δυνάμεις και να ενισχύουν τις δραστηριότητες του Yianis Christodoulou Foundation με μια σειρά εκδηλώσεων, προς όφελος κυρίως των παιδιών αλλά και ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας.  Για παράδειγμα, η Άννα Βίσση έχει ήδη συμφωνήσει να εμφανιστεί για πρώτη φορά στο Μονακό το Φθινόπωρο, συγκεκριμένα στις 25 Σεπτεμβρίου, στη σκηνή του Salle de Etoiles, όπου μέρος των εσόδων από τη συναυλία θα δοθεί στο Ίδρυμα του Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό. Ως γνωστόν, ο John  Χριστοδούλου έχει ένα από τα γραφεία του στο Μονακό.

John Christodoulou και Άννα Βίσση στο yacht Zeus, με φόντο το Μόντε Κάρλο.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων είναι και το πολλά υποσχόμενο φιλανθρωπικό γκαλά που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου στην Κύπρο, πάνω στο 75 μέτρων πολυτελές Zeus, που θα ταξιδέψει στο νησί ειδικά για το σκοπό αυτό. Ένας κατάλογος εκλεκτών προσκεκλημένων που αγκαλιάζουν την ίδια φιλοσοφία προσφοράς και υποστήριξης ευάλωτων και ευπαθών ανθρώπων έχει ήδη ετοιμαστεί, και αυτοί επιβιβαστούν στο Zeus για να απολαύσουν μια ξεχωριστή βραδιά κάτω από τ’ αστέρια του ουρανού της Μεσογείου, που θα λάμπουν ακόμα περισσότερο από τη θεσπέσια φωνή της Άννας Βίσση.

Στο Buckingham Palace με τον Πρίγκιπα Κάρολο.

Ο John Christodoulou και το Yianis Christodoulou Foundation ανέλαβαν την πρωτοβουλία να στηρίξουν τα δημόσια ειδικά σχολεία στην Κύπρο συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων τους και στη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται σε παιδιά με ειδικές ικανότητες ή/και αναπηρίες. Αυτό ακολουθεί τη συνεργασία του Ιδρύματος με πολλά ειδικά σχολεία κατά την περσινή σχολική χρονιά και τη διαπίστωση των μεγάλων αναγκών που υπάρχουν ώστε να ανταποκριθούν στις ιδιαιτερότητες των παιδιών με αναπηρίες ή ειδικές ικανότητες. Ως εκ τούτου, στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι να υποστηρίξει και τα 9 δημόσια ειδικά σχολεία που λειτουργούν στην Κύπρο σε συνεργασία με τους Συνδέσμους Γονέων.

Το 75 μέτρων yacht Zeus που θα καταπλεύσει στη Μαρίνα Λεμεσού ειδικά για το σκοπό του φιλανθρωπικού γκαλά.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ YIANIS CHRISTODOULOU FOUNDATION

(Μέσα από δικά του λόγια, μιλώντας στο περιοδικό Omikron, τον Ιούλιο του 2020)

Το Ίδρυμα δραστηριοποιείται κυρίως στην Αγγλία και στην Κύπρο. Αρχίσαμε στην Κύπρο με την Παιδική Στέγη Λευκωσίας. Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ τη Στέγη πριν από μερικά χρόνια και αμέσως συνειδητοποίησα ότι ήθελα να βοηθήσω. Αρχίσαμε λοιπόν με την ανακαίνιση  και την αγορά εξοπλισμού-επίπλων προσφέροντας ένα όμορφο και ζεστό περιβάλλον για τα παιδιά. Μετά από αυτό επισκέφθηκα προσωπικά όλα τα έργα στα οποία είχαμε εμπλακεί. Ακολούθως δημιουργήσαμε ένα μοντέρνο πολυχώρο στο παλιό μου σχολείο, στο Καϊμακλί, αγοράσαμε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, tablets, μεγάλο διαδραστικό πίνακα, και νέα μέσα διδασκαλίας. Βελτιώσαμε εξωτερικά γήπεδα καλαθόσφαιρας σε δημοτικά σχολεία με την τοποθέτηση ειδικού δαπέδου ώστε τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια. Στο τέλος της μέρας, όταν βλέπεις τόσα χαμογελαστά παιδικά πρόσωπα καταλαβαίνεις πόσο άξιζε αυτή η βοήθεια. Πέρα όμως από τα έργα διοργανώσαμε και 3 μεγάλους διαγωνισμούς ανάμεσα σε δημόσια σχολεία καλύπτοντας την αγορά εξοπλισμού και την κατασκευή βελτιωτικών έργων. Θέλαμε να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να καλλιεργήσουν τα ταλέντα τους – να δημιουργήσουν και ταυτόχρονα να προσφέρουν στο σχολείο τους. Οι συμμετοχές ήταν εξαιρετικές και βραβεύτηκαν όλες.

Ο John Christodoulou μαζί με παιδιά του μουσικό-κοινωνικού προγράμματος Sistema Cyprus, το οποίο στήριξε μέσω της αγοράς έγχορδων οργάνων. 

Παρόλο που το στόχος του Ιδρύματός μας είναι τα παιδιά, την περίοδο της πανδημίας δεν μπορούσαμε να μείνουμε απαθείς μπροστά στις δυσκολίες των συνανθρώπων μας. Αναλάβαμε διάφορες πρωτοβουλίες τόσο στην Αγγλία, όσο και στην Κύπρο, ακόμα και στην Ταϊλάνδη. Στην Κύπρο με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά είχαμε παραδώσει 6,000 ευχαριστήρια πακέτα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και των 9 δημόσιων νοσηλευτηρίων παγκύπρια. Στην Αγγλία οργανώσαμε κατ’ οίκον παράδοση πακέτων με τρόφιμα σε οικογένειες της Κυπριακής Παροικίας που είχαν ανάγκη, σε σχολείο, σε κέντρο αστέγων, και στο προσωπικό του Τhe Royal London Hospital.

H πρόσκληση του event.

Πηγή: περιοδικό Down Town