Το ταξίδι για το ΣύνΑΘΛΟ ολοκληρώθηκε πανηγυρικά με παρακαταθήκη για το μέλλον! Το χρονικό

Ο αθλητής Γιώργος Κλεινάκης, διένυσε 200+ χλμ αγάπης, διαδύδοντας το μήνυμα του εθελοντισμού!

Ήταν ένα φιλόδοξο εγχείρημα που στέφθηκε με επιτυχία και επιβραβεύτηκε με ενθουσιασμό, από πλήθος κόσμου. Το 1ο ΣύνΑΘΛΟ πέρασε στο παρελθόν και έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία ενός αθλητικού θεσμού με στόχο την κινητοποίηση όλων μας γύρω από εθελοντικές δράσεις και τη γενικότερη συνεισφορά απέναντι στο συνάνθρωπο μας.

Ο αθλητής, Γεώργιος Κλεινάκης, διένυσε 200+ χιλιόμετρα, μεταφέροντας το μήνυμα του εθελοντισμού.

Η αρχή έγινε την Τρίτη 1η Ιουνίου. Ο Γιώργος διένυσε την απόσταση από τα Χανιά μέχρι τον Ομαλό με το ποδήλατο και στη συνέχεια με πεζοπορία έφτασε μέχρι το καταφύγιο Κατσιβέλι, υπό τη συνοδεία εθελοντών και μελών του ΕΟΣ Χανίων, όπου και τελικά διανυχτέρευσε (απόσταση περίπου 60χλμ.)

Το επόμενο πρωί ακολούθησε αναχώρηση από το καταφύγιο Κατσιβελη με πεζοπορίας, μέχρι την άφιξη στις Ρουσιές, όπου με το ποδήλατο (downhill) και έφτασε με γκάζια στα Σφακια! 

Επόμενο στάδιο, η διαδρομή προς τη Γαύδο, το νοτιότερο άκρο της Ελλάδας και της Ευρώπης, όπου με κωπηλατική σανίδα (SUP) και τη συνοδεία των εθελοντών ναυαγοσωστών του ΕΝΑΜΟΝΟΧ (για τη διαφύλαξη της ασφάλειας του αθλητή), ο Γιώργος έφτασε στο νησί της Γαύδου όπου τον περίμενε μια θερμή υποδοχή.

Το ταξίδι της επιστροφής ξεκίνησε με το πρώτο φως της ημέρας και μετά από ώρες περιπλάνησης στο Λυβικό πέλαγος, ακολούθησε νέα άφιξη στην Παλαιόχωρα.

Από εκεί έφτασε στον Ταυρωνίτη, αφού διεσχισε με το ποδήλατο του την απόσταση Παλαιόχωρα –Ταυρωνίτης. 

Το τελικό κομμάτι της διαδρομής από τον Ταυρωνιτη προς το παλιό λιμάνι των Χανίων, διεξήχθη παρέα με τη σανίδα του και συνοδευόμενος από αθλητές του τμήματος special Olympics του κανόε καγιάκ του ΝΟΧ, με τον τερματισμό να πραγματοποιείται πανηγυρικά, αργά το απόγευμα, μπροστά από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων.

Πλήθος κόσμου, υποδέχτηκε πανηγυρικά τον Γιώργο Κλεινάκη και θέλησε να τον συγχαρεί και να τον ευχαριστήσει για την μεγάλη αυτή προσπάθεια.

Τερματισμός για το ΣύνΑΘΛΟ στις 07 Ιουνίου 2021.

200+ χλμ αγάπης
200+ χλμ πίστης, δύναμης και αισιοδοξίας
200+ χλμ ομαδικής δουλειάς

Η παραπάνω διοργάνωση και η προσπάθεια του Γιώργου Κλεινάκη είχε ως στόχο τη διάδοση του μηνύματος του εθελοντισμού αλλά και την οικονομική υποστήριξη του σημαντικού κοινωνικού έργου της Ομάδας Στήριξης “ΣυνΆνθρωπος”.

Όλη αυτή η απαιτητική διοργάνωση, δεν θα μπορούσε να γίνει πράξη χωρίς τη στήριξη τοπικών φορέων (με τη βοήθεια της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και την υποστήριξη των Δήμων Χανίων – Σφακίων – Γαύδου – Καντάνου – Σελίνου – Πλατανιά και του συλλόγου Κύτταρο Χαλέπας), των δεκάδων εθελοντών, αλλά και όλων των χορηγών και υποστηρικτών που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια.

Το ραντεβού ανανεώνεται για τον Ιούνιο του 2022…. Για ένα ΣύνΑΘΛΟ γεμάτο εκπλήξεις!!

Χορηγός Επικοινωνίας ήταν το Flashnews.gr.

Πηγή: flashnews.gr