4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης: Κλείνοντας τη σχολική χρονιά με εθελοντικές δράσεις

Την Παρασκευή 4 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκδήλωση για τον εθελοντισμό στο πλαίσιο του προγράμματος “Γνωρίζουμε τα δικαιώματα των παιδιών, ταξιδεύοντας στην Κένυα” (Εργαστήρια Δεξιοτήτων Α΄ Γυμνασίου) και του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων “Εθελοντισμός: Θεωρία και Πράξη”. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α3 είχαν τη χαρά να συζητήσουν με την κ. Κέλλυ Γαρυφάλλη, μέλος της εθελοντικής ομάδας Wheeling2Help, για τις δράσεις της ομάδας και να ταξιδέψουν μαζί της στη μακρινή Κένυα, αναπτύσσοντας την ενσυναίσθηση, την αποδοχή της διαφορετικότητας, τον αυτοσεβασμό, τον αλληλοσεβασμό και την ευαισθησία απέναντι στις διακρίσεις και τις κοινωνικές ανισότητες.

Τη διαδικτυακή δράση μπορείτε να δείτε στη διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=OUxmvWo-mnI&list=PLrugAxAK_GyHKFJE9UPyYbh3A-YFyDGNo&t=1679s

Παράλληλα, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας και ο σύλλογος διδασκόντων υποστήριξαν το έργο της ελληνικής εθελοντικής οργάνωσης «Γιατροί καρδιάς», συγκεντρώνοντας χρήματα για την αγορά φαρμάκων και την αποστολή τους σε πληθυσμούς που ζουν σε δυσπρόσιτες και στερημένες περιοχές του πλανήτη και δοκιμάζονται από υποσιτισμό,  πείνα, λιμό και κακουχίες.

Τέλος, συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής» του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), βοηθώντας με τη χρηματική συνεισφορά τους να εκπληρωθούν ευχές παιδιών που παλεύουν για τη ζωή τους.

Με τη συμμετοχή τους στις  συγκεκριμένες δράσεις τα  παιδιά κατανόησαν την έννοια του εθελοντισμού και την αξία της ανιδιοτελούς αγάπης και προσφοράς.

Πηγή: gnomionline.gr