Δεκατρείς ομογενείς τιμήθηκαν με την ευκαιρία των Γενεθλίων της Βασίλισσας

 Τους απονεμήθηκαν διακρίσεις για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο σε όλους τους τομείς-Ποιοί τιμήθηκαν και γιατί..

Αρκετοί  ήταν και φέτος οι ομογενείς  που τιμήθηκαν  σήμερα από την αυστραλιανή Πολιτεία, για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, στο πλαίσιο των διακρίσεων που απονέμονται σε πολίτες με την ευκαιρία των γενεθλίων της βασίλισσας Ελισάβετ.

Από τον σχετικό κατάλογο εντοπίσαμε  δεκατρία ελληνικά  ονόματα αλλά δεν αποκλείεται οι  βραβευθέντες να είναι περισσότεροι.

Συνολικά βραβεύτηκαν εκατοντάδες  άτομα για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο αλλά και εργαζόμενοι στις ένοπλες δυνάμεις, στον τομέα της υγείας, την αστυνομία και την πυροσβεστική.

Με την υψηλότερη διάκριση από ομογενειακής άποψης τιμήθηκε για την προσφορά του στις ιατρικές  επιστήμες ο νLeonard George NOTARAS από τη Northern Territory.

(For distinguished service to medical administration in the Northern Territory, and to professional organisations) αναφέρει η διάκριση του.

*Στην Dr Michelle Aléna Cretikos (NSW) δόθηκε η διάκριση Public Service Medal (PSM για την προσφορά  της στον τομέα της δημόσιας υγείας της πολιτείας της. (Recognised for outstanding public service to community health in New South Wales).

* H Evie Georgas (Queensland) τιμήθηκε με το μετάλλιο Australia Corrections Medal (ACM) για τις υπηρεσίες της στον σωφρονιστικό τομέα. (Recognised for her work with the Queensland Corrective Services (QCS).

Με την διάκριση ΑΜ τιμήθηκαν:

*Ο γνωστός αρχιτέκτονας της Βκτώριας Νώντας Κατσαλίδης

(Epaminondas KATSALIDIS) που έχει σχεδιάσει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της Αυστραλίας. (For significant service to architecture, and to sustainable construction innovations).

* O Lee Christofis (Victoria) για την προσφορά του στις τέχνες (For his significant service to the performing arts, particularly to dance).

*Ο John George KOTZAS (QLD) για την προσφορά του στις τέχνες, (For significant service to the performing arts as an administrator and artistic director).

*Ο Andrew PAPADOPOULOS (NSW) για την προσφορά του στην ασφαλή οδήγηση. (For significant service to motorsport, and to driver safety and education).

Με την διάκριση ΟΑΜ τιμήθηκαν:

* Faye Spiteri (Victoria): Η CEO της Φροντίδας τιμήθηκε για την προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο μέσω της κοινωνικής αλλαγής που πέτυχε από διάφορους φορείς. .(She has been recognised for service to the community through social change organisations)

*Maria ALEXIADIS (VIC).  Για τις υπηρεσίες της στο καράτε (For service to karate)

*George AMARANDOS (QLD). Για τις υπηρεσίες του στον Ελληνισμό του Κουϊνσλαντ (For service to the Greek community of Queensland).

*Arthur PAPADIMITRIOU (VIC). Για την προσφορά του στις γκαλερί. (Recognised for service to the galleries sector).

*Dr Costas Costa (NSW). Για τις υπηρεσίες του στην ιατρική. (He is being recognised for service to medicine as a general practitioner).

*Helen Patsikatheodorou (Victoria).Η πρώην δήμαρχος του Hume City Council τιμήθηκε για την γενικότερη προσφορά της στην περιοχή αλλά και προς τους Έλληνες.

Helen Patsikatheodorou

Helen Patsikatheodorou has been awarded in the category Medal (OAM) of the Order of Australia in the General Division. She has been recognised for service to the community of Hume.

Πηγή: