Κοινωνοί των αξιών του εθελοντισμού τα παιδιά των «ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ»

Τα «ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ» στην αέναη προσπάθεια προώθησης της εθελοντικής ιδέας, διοργάνωσαν περιβαλλοντική δράση καθαρισμού του δάσους  στις παρυφές του Κόζιακα στην Πύλη

Για τις αξίες του εθελοντισμού διδάχτηκαν τα παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης «ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ» λαμβάνοντας μέρος σε μια ακόμη εθελοντική εκδήλωση.

Στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών εκδηλώσεων τα παιδιά των «ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ» έγιναν κοινωνοί του εθελοντισμού στέλνοντας τα δικά τους ξεχωριστά μηνύματα στους μεγάλους. Τα παιδιά πληροφορήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς των Κέντρων για την αξία του εθελοντή, του πολίτη που προσφέρει ανιδιοτελώς τον ελεύθερο χρόνο του ή τη γνώση του για χρήσιμες δράσεις προς όφελος άλλων, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα.

Τα «ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ» στην αέναη προσπάθεια προώθησης της εθελοντικής ιδέας, διοργάνωσαν περιβαλλοντική δράση καθαρισμού του δάσους  στις παρυφές του Κόζιακα στην Πύλη.

Τα παιδιά μέσα σε ένα χαρούμενο κλίμα, το διασκέδασαν απολαμβάνοντας τον περίπατό τους, μαθαίνοντας για την ιστορία της περιοχής, τραγουδώντας και παίζοντας παραδοσιακά παιχνίδια.

Η παρουσία τους και η ενέργειά τους κάθε φορά εκπλήσσει θετικά και αποδεικνύει την τεράστια δύναμη που κρύβεται μέσα τους.

Όπως είναι γνωστό το καλό γυρνάει στο καλό και στην προκειμένη περίπτωση τα οφέλη του εθελοντισμού πάνε πρώτα και καλύτερα στον ίδιο τον εθελοντή, ο οποίος ξεπερνάει τυχόν φοβίες και ανασφάλειες, νοιώθει αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ανοίγεται στην κοινωνία  και αποκτά νέους φίλους ενώ παράλληλα απολαμβάνει τη χαρά της προσφοράς και της συνεργασίας.

Τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ αρωγός σ’ αυτή  την προσπάθεια συγχαίρουν όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους για την ανταπόκριση και την εμπιστοσύνη σε όλες τις δράσεις τους.

Πηγή: krinitrikalon.gr