Εθελοντική κοινωνική εργασία στη Ρόδο

Το έτος 2013 ιδρύθηκε από τη Ρόζε Πακάκις, η οποία ζει στη Ρόδο, ο σύλλογος υποστήριξης των παιδιών του ιδρύματος «Άγιος Ανδρέας». Η κυρία Πακάκις, η οποία εργάστηκε στο ίδρυμα για μισό χρόνο, ξέρει πόσο επείγουσα και απαραίτητη είναι η υποστήριξη αυτών των παιδιών και θέλει μέσω του συλλόγου να τα βοηθήσει. 

Για την υποστήριξη λοιπόν αυτού του ιδρύματος, ήρθαν τον Σεπτέμβριο του 2016 στη Ρόδο, οι πρώτοι εθελοντές για κοινωνικό έργο, διάρκειας ενός έτους, με την υποστήριξη της Διακονίας. Τέσσερα κορίτσια ξεκίνησαν τη θητεία τους στον «Άγιο Ανδρέα» και στο ορφανοτροφείο της Ρόδου.

Η στοργή και η αφοσίωση των κοριτσιών έφερε αμέσως τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, αφού για πρώτη φορά υπήρχε κάποιος που περνούσε χρόνο μαζί τους. Έτσι έχουμε φτάσει πλέον στην πέμπτη γενιά εθελοντών κοινωνικού έργου στη Ρόδο.

Τα καθήκοντα του συλλόγου έχουν αυξηθεί. Αναλαμβάνουν  το χαρτζιλίκι για κάποια από τα παιδιά αλλά και τα μαθήματα ελληνικών. Τα πραγματικά όμως και ουσιαστικά καθήκοντα του συλλόγου είναι η υποστήριξη του ιδρύματος.

Έτσι αυτό τον χρόνο ο σύλλογος αγόρασε αναπηρικά καρότσια και μία νοσοκομειακή κλίνη, όπως επίσης φόρμες και σαλιάρες. Από τις 25.05.2021 τρία παιδιά του ιδρύματος παίρνουν μέρος μία φορά την εβδομάδα σε μία θεραπεία με άλογο.

Για τον λόγο αυτό ο σύλλογος κάνει έκκληση για βοήθεια και ενίσχυση του έργου του αναφέροντας τα εξής: «Θα ήμασταν πολύ χαρούμενοι και ευγνώμονες, αν βρίσκαμε δωρητές για αυτή τη θεραπεία. Η κάθε θεραπεία, η οποία μπορεί να διαρκεί 20 λεπτά ή και λιγότερο, κοστίζει 25 ευρώ. Μετά την πρώτη θεραπεία διαπιστώσαμε βελτίωση  αλλά και χαρά στα παιδιά.

Ένα ακόμα πρόβλημα είναι η διαμονή των εθελοντών, που θα έρθουν από τον Σεπτέμβρη στη Ρόδο. Πρόκειται για έξι νέα κορίτσια, που θα ξεκινήσουν την εθελοντική τους θητεία. Μέχρι τώρα τα κορίτσια έμεναν στο ορφανοτροφείο, πράγμα που δεν είναι πλέον δυνατό.

Για αυτό τον λόγο χρειαζόμαστε επειγόντως μία οικονομική λύση για τη διαμονή τους. Η προσφορά των εθελοντών στο ίδρυμα είναι πραγματικά πολύτιμη. Ελπίζουμε λοιπόν να έχουμε σύντομα υποστήριξη στο έργο μας.

Πληροφορίες για το έργο του συλλόγου: agiosandreas-rhodos.com
Konto: Σύλλογος υποστήριξης του ιδρύματος «Άγιος Ανδρέας»
IBAN: DE 71 6045 0050 0030 1275 51
BIC: SOLADES1LBG
Kreissparkasse Ludwigsburg».

Πηγή: rodiaki.gr