Γραφεία θα ανοίξει στον Αγ. Νικόλαο “Η ηλιαχτίδα” – Θα στηριχτούν ασθενέστεροι συμπολίτες και παιδιά με δύσκολες ασθένειες

Η δυνατότητα ανάπτυξης μιας εποικοδομητικής συνεργασίας με τον Δήμο Αγίου Νικολάου και φορείς της ευρύτερης περιοχής με στόχο την προαγωγή του εθελοντισμού και την προσφορά στις οικογένειες του δήμου, εξετάστηκε κατά την συνάντηση που είχαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός με την πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων & Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία “Η Ηλιαχτίδα”, κ. Μαρία Ευστρατίου.

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Αγίου Νικολάου, με απόφαση του Δ.Σ, έχει παραχωρήσει ήδη από το 2020 χώρο (ισόγειο ΟΚΥΔΑΝ), προκειμένου να λειτουργήσουν τα γραφεία του συλλόγου, αλλά και ν΄ αναπτυχθούν οι εθελοντικές δράσεις προσφοράς στις οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, σε σχετική δήλωση του μετά το πέρας της συνάντησης μεταξύ άλλων τόνισε: “Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, που δίνει την δυνατότητα να στηριχθούν ασθενέστεροι συμπολίτες και ιδιαιτέρως παιδιά που αντιμετωπίζουν δύσκολες ασθένειες.

Εκτός από την παραχώρηση του χώρου όπου θα στεγαστούν τα γραφεία της “Ηλιαχτίδας”, παρουσία του αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών & Εθελοντισμού κ. Θωμά Χαριτάκη και της Εντεταλμένης Συμβούλου Ισότητας & Εθελοντισμού κ. Ευαγγελίας Φανουράκη, υπήρξε η δέσμευση για την παροχή οποιασδήποτε διοικητικής βοήθειας χρειαστεί από τον Οργανισμό Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, ενώ σε επικοινωνία που είχαμε με την Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του ΓΝΝΑΝ κ. Αργυρώ Νικολαράκη, ζητήσαμε να υπάρξει ενημέρωση και στήριξη του έργου της “Ηλιαχτίδας”.

Εξ΄ άλλου όπως διαβεβαίωσε  η κ. Ευστρατίου στην συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου και τους αρμόδιους σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής: “ενώνοντας τις δυνάμεις μας, μπορούμε να παρέχουμε ουσιαστικό έργο εκεί που υπάρχει ανάγκη, μέσω της ανιδιοτελούς προσφοράς, η οποία αποτελεί και την βασική αρχή και φιλοσοφία του συλλόγου”.

Όπως επίσης έγινε γνωστό, τα εγκαίνια των γραφείων του Συλλόγου  “Η Ηλιαχτίδα” θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Στην παραπάνω συνάντηση, παρευρέθηκε επίσης η κ. Ζέκιο Μαρία, μεταπτυχιακή φοιτήτρια που έχει αναλάβει την διαχείριση της εθελοντικής ομάδας “Ηλιαχτίδα”  και το Γραφείο του Αγίου Νικολάου, καταλήγει το δελτίο τύπου του δήμου Αγίου Νικολάου.

Πηγή; anatolh.com