Δράσεις από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ορεστιάδα

Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας, 22-23 Ιουνίου και Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές και Οδοντιατρικές Εξετάσεις για Παιδιά, 22-27 Ιουνίου.Ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω δράσεις στο Δήμο Ορεστιάδας. 

Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην Ορεστιάδα, 22-23 Ιουνίου 

Την Τρίτη 22 Ιουνίου και την Τετάρτη 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί δράση εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κεντρική Πλατεία Ορεστιάδας, ώρες 09:30 π.μ. – 13:30 μ.μ., για την ενίσχυση των μειωμένων αποθεμάτων αίματος λόγω της πανδημίας Covid-19.

Η συγκέντρωση μονάδων αίματος θα πραγματοποιηθεί με τήρηση αυστηρών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής στην Κινητή Μονάδα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Η δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης, το Δήμο Ορεστιάδας, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, τoν Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ορεστιάδας «Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός», τον Εθελοντικό Αιμοδοτικό Σύλλογο Λεπτής «Άγιος Σπυρίδων», τον Σύλλογο Αιμοδοσίας Πενταλόφου «Σταγόνες Ζωής» και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Δράση Δωρεάν Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής για Παιδιά, 22-27 Ιουνίου

Από την Τρίτη 22 Ιουνίου έως και την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις για παιδιά στην Κεντρική Πλατεία Ορεστιάδας. Οι προληπτικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στον «Ασκληπιό», το νέο Κινητό Πολυϊατρείο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο θα στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς και προσωπικό του Οργανισμού.

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 13:00 – 20:00, Σάββατο και Κυριακή 09:00 – 14:00 και 17:00 – 20:00.

Τηλέφωνο για πληροφορίες και ραντεβού:25523-50334 Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Ορεστιάδας.

Η δράση της προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της Covid-19.

Η δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης, το Δήμο Ορεστιάδας, τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Έβρου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Πηγή: Alexandroupoli Online