Ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό Superleague 1 – Ερυθρός Σταυρός

Η διοργανώτρια αρχή και ο μη κυβερνητικός οργανισμός θα προχωρήσουν σε μια σημαντική πρωτοβουλία. 

Υγειονομική κάλυψη σε όλους τους φιλάθλους στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας 1 όταν θα επιτρέπεται η προσέλευση φιλάθλων, προσέφερε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αλλά και σεμινάρια πρώτων βοηθειών στο προσωπικό της διοργανώτριας αρχής αλλά και των ΠΑΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας 1, την Τετάρτη (23/6).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας 1:

«Μια ακόμα κοινωνική πρωτοβουλία της Super League, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, αποσκοπεί στην υγειονομική κάλυψη όλων των φιλάθλων, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης, σε όλα τα γήπεδα του κορυφαίου διασυλλογικού επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της χώρας μας.

Όπως είναι γνωστό, σε όλα τα γήπεδα της Super League λειτουργούν ήδη ιατρεία αθλητών, με τον απαραίτητο εξοπλισμό, μεταξύ του οποίου και φορητοί αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της Super League με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και σε συνέχεια σχετικής ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής του Πρωταθλήματος Super League Interwetten και της συστηματικής επικοινωνίας του προέδρου Δ.Σ. της Super League Λεωνίδα Μπουτσικάρη και της αν. προέδρου Κάτιας Κοξένογλου με τους αρμόδιους φορείς του Ε.Ε.Σ., ο Ελληνικός Ευθρός Σταυρός προσφέρει υγειονομική κάλυψη στους φιλάθλους, σε όλους τους αγώνες σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα προγραμματίσει εκπαιδευτικά σεμινάρια στις Πρώτες Βοήθειες και στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) στο προσωπικό της Super League και των ΠΑΕ-Mελών της (προπονητές, φροντιστές, υπαλλήλους, προπονητές ακαδημιών κ.α.) όπως και τη σχετική Πιστοποίηση Εκπαίδευσης που παρέχει και ισχύει για πέντε χρόνια.

Επιπρόσθετα, σχεδιάζονται να διενεργηθούν από κοινού εθελοντικές Αιμοδοσίες σε όλη την Ελλάδα, όπως και ποικίλες άλλες δράσεις που θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα και θα συμβάλλουν ενεργά στην ανάδειξη της υπέρτατης αξίας του εθελοντισμού στη χώρα.

Έτσι, το Euro 2020 τελείωσε για εκείνον με τον παίκτη της Σεβίλλης να φεύγει από το προπονητικό κέντρο της Ολλανδίας για να ξεκινήσει άμεσα την αποθεραπεία του».

Πηγή: gentikoule.gr