Ένα σπάνιο Air Raid για Atari 2600 πουλήθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό 10.000 δολάρια

Τα χρήματα δόθηκαν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Το σπάνιο Air Raid του Atari 2600, το οποίο ξεχωρίζει για το σχήμα T στο cartridge του, πουλήθηκε για 10.590 σε ένα κατάστημα Goodwill στο Dallas του Texas.

Ο Alex Juarez, εκπρόσωπος του Goodwill, βρήκε το παιχνίδι σε μία κούτα από μη καταχωρημένα games και παιχνίδια τα οποία προέρχονταν από δωρεές. Εντόπισε το Air Raid, έστειλε φωτογραφία στον πατέρα του και ο ίδιος εξεπλάγη, λέγοντάς του: “Βρήκες το Air Raid”. Μετά από online έρευνα για την σημερινή τιμή του συλλεκτικού παιχνιδιού, ο Juarez επέλεξε μία τιμή έναρξης δημοπρασίας στο site των καταστημάτων Goodwill και μετά από μία εβδομάδα προσφορών, ο τελικός αγοραστής το απέκτησε για 10.590 δολάρια.

Το 2011, ένα αντίτυπο του Air Raid πουλήθηκε στο eBay για 3.575 δολάρια. Τα σφραγισμένα αντίτυπα πάντως έχουν μεγαλύτερη αξία. Το 2012 ένα σφραγισμένο αντίτυπο πουλήθηκε για 33.433 δολάρια. Σύμφωνα με το GameRant, μόλις 12 αντίτυπα του παιχνιδιού έχουν βρεθεί και πουληθεί στο παρελθόν, κάτι που το κάνει εξαιρετικά σπάνιο ως παιχνίδι.

Η Goodwill είπε ότι τα χρήματα από την πώληση του Air Raid στις 17 Ιουνίου “μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες καθημερινής περίθαλψης για ένα χρόνο για έναν ενήλικα με αναπηρία ή να παρέχουν σε 20 άστεγους υπηρεσίες εργασίας και κοινοτικούς πόρους ή να βοηθήσουν 10 νέους που έχουν ανάγκη να αποκτήσουν ένα GED (General Education Development test) και ταυτόχρονα ένα μισθό. Η Goodwill αποτελεί διεθνή μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε πριν από 110 χρόνια και χρησιμοποιεί τα έσοδα από δωρεές για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Πηγή: gameworld.gr