Δήμος Αγιάς: Είδη πρώτης ανάγκης σε άπορους

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Ιουνίου στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά η διανομή τροφίμων κι άλλων προϊόντων του Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ/FEAD)» στους δικαιούχους του Δήμου Αγιάς.

Συγκεκριμένα διανεμήθηκαν: Αλεύρι σίτου, βόειο και χοιρινό κρέας, γραβιέρα, ελαιόλαδο, μαρμελάδα, οδοντόβουρτσα, ρύζι, υγρό πιάτων, φακές, φασόλια, φέτα, ζυμαρικά, σκόνη για πλύσιμο ρούχων, σαμπουάν και καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης.
Συνολικά εξυπηρετήθηκαν 321 δικαιούχοι, όπου μαζί με τα ενεργά μέλη των νοικοκυριών αυτών ανήλθαν στα 674 μέλη.

Στην Κοινωνική Σύμπραξη της ΠΕ Λάρισας με την ονομασία «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» δήλωσαν συμμετοχή και συμπεριλαμβάνονται ο Δήμος Λαρισαίων (Leader) που έχει και την ευθύνη για την οργάνωση και διενέργεια του Προγράμματος, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας – οι Δήμοι Ελασσόνας, Αγιάς, Τυρνάβου, Κιλελέρ, Φαρσάλων και Τεμπών, η ΔΗΚΕΛ, το ΚΕΘΕΑ – ΕΞΟΔΟΣ και οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας».

Ωφελούμενοι του Προγράμματος ΤΕΒΑ είναι άτομα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, όπως ορίζεται από την υπ. αριθμ. Δ23/ οικ.17108/875/10-4-2017 του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπως επίσης και άστεγοι.

Πηγή: eleftheria.gr