«Κάλεσμα να στηρίξουμε όλοι το φετινό μήνυμα του ΚΕΘΕΑ για αλληλεγγύη στα εξαρτημένα άτομα»

Εκστρατεία ενημέρωσης από το ΚΕΘΕΑ Κιβωτός στην παραλία της Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Actοίδα και τους προσκόπους

Εκδηλώσεις και δράσεις με ζωγραφική, κατασκευές και βιωματικά παιχνίδια 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το Σάββατο το βράδυ, 26 Ιουνίου, στο πάρκο «Αργώ» οι βιωματικού τύπου εκδηλώσεις στο ενημερωτικό περίπτερο του ΚΕΘΕΑ Κιβωτός με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους». Το παρόν στις εκδηλώσεις έδωσε πλήθος κόσμου που ενημερώθηκε για τα προγράμματα, τις υπηρεσίες και τις δράσεις της θεραπευτικής δομής στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Πιο συγκεκριμένα, το ΚΕΘΕΑ Κιβωτός σε συνεργασία με τα μέλη της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση) Actοίδα και των προσκόπων Αλεξανδρούπολης διοργάνωσαν υποστηρικτικές βιωματικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους φίλους του κέντρου. Οι δράσεις  αφορούσαν ζωγραφική, κατασκευές και βιωματικά παιχνίδια με τους μικρούς φίλους να έχουν τον πρωταγωνιστικό και κύριο ρόλο στην διεξαγωγή τους.

Σε ότι αφορά τις κατασκευές τα παιδιά που συμμετείχαν ζωγραφίζοντας κομμάτια από πηλό έφτιαξαν με τη καθοδήγηση των μελών της Actoίδας δύο συνθέσεις με θέμα τον Φάρο της Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με δηλώσεις των μελών που συντόνιζαν τη δράση ο Φάρος συμβολίζει το «Φως που φωτίζει το ταξίδι και βοηθάει να βρούμε το δρόμο μας, εφόσον τον έχουμε χάσει», ενώ μετά την ολοκλήρωση των δράσεων θα κοσμούν ο ένας το χώρο του Δημαρχείου κι ο άλλος τον χώρο του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ προς τιμή της ημέρας. Πολύ ενδιαφέροντα, ωστόσο, με το δικό τους συμβολικό νόημα για την ημέρα ήταν και τα βιωματικά παιχνίδια με τα οποία διασκέδασαν οι μικροί φίλοι με την καθοδήγηση και τη βοήθεια των προσκόπων.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το παιχνίδι «εμπιστοσύνης» όπου ο πρώτος συμμετέχων με κλεισμένα μάτια καθοδηγείται προσεκτικά από τον δεύτερο συμμετέχων, προκειμένου να περάσει τα εμπόδια λαβύρινθου που υπάρχουν μπροστά του. Με την εμπιστοσύνη, λοιπόν, και τη συνεργασία των δυο συμμετεχόντων επιτυγχάνεται ο στόχος του παιχνιδιού, δηλαδή η διέξοδος στο αδιέξοδο που προϋπήρχε.

Σε ερώτησή μας προς τον υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ Κιβωτός για το φετινό μήνυμα της «Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών» ο κ. Αντώνης Ραφτόπουλος τόνισε ότι το «Στάσου Πλάι Μου» αφορά όλη την κοινωνία, καθώς, η πρόσκληση αφορά όλους ανεξαιρέτως κι έχει να κάνει με την αλληλοϋποστήριξη και την αλληλεγγύη που όλοι πρέπει να επιδείξουμε προς τα εξαρτημένα άτομα από παράνομες ή νόμιμες ουσίες και εθισμό σε εξαρτητικές συμπεριφορές. Να αλληλοϋποστηριχτούμε, ώστε ως εξαρτημένο άτομο να μπορέσω να ξεπεράσω τα προβλήματά μου».

Τις δράσεις του ενημερωτικού περιπτέρου του ΚΕΘΕΑ Κιβωτός πλαισίωσε προς το τέλος κι η παρουσία στο χώρο του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ιωάννη Ζαμπούκη, ο οποίος, αφού ενημερώθηκε για τον βιωματικό τους χαρακτήρα, φωτογραφήθηκε με όλα τα μέλη που ανέλαβαν την επιτυχή διεξαγωγή τους μπροστά στα πανό του ΚΕΘΕΑ Κιβωτός.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την εντυπωσιακή σε έντονο ερυθρό χρώμα φωταγώγησης του Δημαρχείου Αλεξανδρούπολης με το λογότυπο του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ και το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας των Ναρκωτικών «Στάσου Πλάι Μου».

Πηγή: gnomionline.gr