Πρίγκιπας Γουίλιαμ: Η Βασίλισσα έκανε χαρούμενη την Κέιτ – Εγινε χορηγός βρετανικής φρεγάτας

Ο Δούκας του Κέιμπριτζ, μίλησε με συγκινητικά λόγια για τον αείμνηστο Δούκα του Εδιμβούργου μετά από περιοδεία σε ναυπηγείο

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ αποκάλυψε ότι η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον έχει διοριστεί χορηγός του HMS Glascow- αφού είπε ότι ο αείμνηστος παππούς του πρίγκιπας Φίλιππος θα ήταν “ενθουσιασμένος και γοητευμένος” από τις δεξιότητες που εκτίθενται στο ναυπηγείο της Σκωτίας.

Ο Δούκας του Κέιμπριτζ, μίλησε με συγκινητικά λόγια για τον αείμνηστο Δούκα του Εδιμβούργου μετά από περιοδεία στο υπό κατασκευή πολεμικό πλοίο.

Ο Γουίλιαμ -γνωστός ως Earl of Strathearn όταν βρισκόταν βόρεια – επισκέφθηκε την BAE Systems στο Govan της Γλασκόβης, για να συναντήσει την ομάδα ναυπήγησης του HMS Glascow στις όχθες του ποταμού Clyde.Από εκεί ανακοίνωσε ότι η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, έχει γίνει ο χορηγός της φρεγάτας του Βασιλικού Ναυτικού και θα την ονομάσει επίσημα αφού η Βασίλισσα ενέκρινε τον διορισμό της στο ρόλο.

“Η Αυτού Μεγαλειότητα η Βασίλισσα ενέκρινε το διορισμό της συζύγου μου ως χορηγού του υπέροχου πλοίου που βλέπουμε να διαμορφώνεται έδω – το HMS Glascow. Γνωρίζω ότι η Κέιτ θα χαρεί να συμμετάσχει στην τελετή ονομασίας σε εύθετο χρόνο”.

1
1

“Θα ήταν γοητευμένος και ενθουσιασμένος”

Και πρόσθεσε: “Η αγάπη της οικογένειάς μου για το Βασιλικό Ναυτικό είναι γνωστή και, καθώς είδα την εργασία που συμβαίνει εδώ σήμερα, σκεφτόμουν τον παππού μου, τον Δούκα του Εδιμβούργου. Θα ήταν γοητευμένος και ενθουσιασμένος που θα έβλεπε τέτοιες εξελίξεις στις δεξιότητες και την τεχνολογία“.

Ο Φίλιππος υπηρέτησε με το Βασιλικό Ναυτικό κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, είχε μια μακρά σχέση με την υπηρεσία μετά την αποχώρησή του, και επίσης είχε πάθος για τη μηχανική. Ο αείμνηστος σύζυγος της Βασίλισσας είπε κάποτε σε συνέντευξή του: “Όλη η υποδομή μας, από αποχέτευση έως τροφοδοτικά και επικοινωνία, όλα όσα δεν εφευρέθηκαν από τον Θεό εφευρίσκονται από έναν μηχανικό”.

Πηγή: thetoc.gr