Διάκριση του Be-Live στα Hellenic Responsible Business Awards

Το μη κερδοσκοπικό σωματείο που δίνει ελπίδα στα υπογόνιμα ζευγάρια

Βράβευση για το Be-Live που δημιουργήθηκε για να προσφέρει προοπτική στα υπογόνιμα ζευγάρια
Το μη κερδοσκοπικό σωματείο Be-Live βραβεύτηκε χθες για την προσφορά του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των Hellenic Responsible Business Awards για το 2021. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 1η Ιουλίου, στο αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» ανακοινώθηκαν οι κορυφαίοι νικητές, επιχειρήσεις και οργανισμοί που συνεισέφεραν με το έργο τους στην ανάδειξη της Ελλάδας του «εμείς», μεταξύ των οποίων το Be-Live.

Το Be-Live, δίνοντας εδώ και πάνω από δύο χρόνια ελπίδα για τα υπογόνιμα ζευγάρια, κατέκτησε δύο βραβεία:

Βραβείο BEST NEW ENTRY, ως πρωτοεμφανιζόμενη ΜΚΟ
Βραβείο SILVER AWARD για τη συνεργασία της με τα My Market και τη συνένωση των δυνάμεών τους στο πλαίσιο του προγράμματος «Ένας Συν Ένας: Όλοι μαζί για καλό σκοπό».

Στο μεγάλο αυτό καλοκαιρινό live event, οι γυναικολόγοι αναπαραγωγής κ.κ. Βασίλης Κελλάρης και Χάρης Χηνιάδης μίλησαν για το όραμα, την πορεία και τους στόχους του Be-Live. Ο κ. Κελλάρης δήλωσε: Είμαστε χαρούμενοι και συγκινημένοι που ανήκουμε στην ομάδα των νικητών της απαιτητικής αυτής διαδικασίας αξιολόγησης μέσα από τόσο υψηλού επιπέδου συμμετοχές. Ο κ. Χηνιάδης πρόσθεσε: Το Be-Live γεννήθηκε με όραμα και το όραμά του πραγματοποιείται. Στη σημερινή κοινωνία της κρίσης και της υπογεννητικότητας η ομάδα μας βοηθά όλο και περισσότερα ζευγάρια στην κατάκτηση του ονείρου της οικογένειας. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του σωματείου κ. Φώτης Παπαθανασίου και ο Αντιπρόεδρος και Ταμίας κ. Γαβριήλ Μιχαηλάκης.

Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, που παρουσιάζει όλο και υψηλότερη υπογεννητικότητα και σταθερή μείωση του ενεργού πληθυσμού, το σωματείο Be-Live δημιουργήθηκε για να προσφέρει προοπτική σε υπογόνιμα ζευγάρια, τα οποία δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις δαπάνες εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Στα περιστατικά που έχουν διεκπεραιωθεί το ποσοστό επιτυχίας στη θεραπεία εξωσωματικής είναι 78% και έχουν γεννηθεί 18 παιδιά, ενώ επιπλέον ασθενείς είναι έγκυες.

Επιπρόσθετα, στα δύο χρόνια ενεργής πορείας του, το Be-Live έχει δώσει δυναμικό παρών σε εκδηλώσεις, ημερίδες, ιατρικά συνέδρια, συνεντεύξεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, ενώ έχει συνεργαστεί με άλλες ΜΚΟ, δημιουργώντας αξία για το πολύτιμο και ουσιαστικό έργο του και κινητοποιώντας επιχειρήσεις που πίστεψαν στο όραμά των δύο δημιουργών του και το στήριξαν με τις χορηγίες τους.

Τέλος, έχει αναπτύξει συνεργασία με περισσότερους από τριάντα γιατρούς, πληθώρα εθελοντών και συνεργατών από την επιστημονική κοινότητα και πάνω από οκτώ μεγάλες Μονάδες Εξωσωματικής σε όλη την Ελλάδα, ενώ στο πλαίσιο υποστήριξης ακριτικών περιοχών, υιοθέτησε το νησί της Σάμου.

Πηγή: athensvoice.gr