Ζητούνται εθελοντές

Ο Δήμος Κατερίνης, προσκαλεί τους δημότες του να γίνουν μέλη των δράσεων εθελοντισμού που θα αναπτύξει ώστε να συνεισφέρουν στους τομείς της καθαριότητας κυρίως αλλά και της “επιστασίας” στη λειτουργία των seatrack για την μεταφορά ατόμων με κινητικά προβλήματα από την παραλία στη θάλασσα.  

Το κάλεσμα του δήμου επικεντρώνεται στις αρχές της κοινωνικοποίησης και της προσφοράς.

Το δίκτυο εθελοντισμού που θα αναπτύξει ο Δήμος, θα παραμείνει ενεργό καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και θα εμπλουτίζεται από νέες ιδέες και προτάσεις.

Αρχικά ο δήμος έχει ξεχωρίσει τρεις δράσεις για τις οποίες ζητάει την βοήθεια εθελοντών.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά για την κάθε δράση:

Υιοθετώ το πάρκο της γειτονιάς μου

Θέλεις να φροντίσεις το πάρκο της γειτονιάς σου; Ο Δήμος Κατερίνης θα σου παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία! Μπορείς μαζί με την παρέα σου ή και μόνος να έχεις την ευθύνη φροντίδας του πάρκου της γειτονιάς σου και ο Δήμος θα σου παρέχει υλικά, μέσα και τον απαραίτητο εξοπλισμό

Φροντίζουμε την πόλη μας

Καθαρισμός δημόσιων χώρων (ακτές, παραλιακούς δρόμους, πάρκα, παιδικές χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις, κ.λ.π.).

Εξασφαλίζουμε την ομαλή λειτουργία των seatrac

Παρακολουθούμε και βοηθάμε στην ορθή λειτουργία των seatrac με σκοπό την ασφαλή πρόσβαση των ΑμεΑ στις παραλίες μας.

Με τη συμμετοχή σου, βοηθάς τον τόπο σου, ανακαλύπτεις την ομορφιά του εθελοντισμού αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο σου δημιουργικά, συμμετέχεις σε μια δυναμική ομάδα νέων ανθρώπων» καταλήγουν στο κάλεσμα τους από τον δήμο Κατερίνης.

Έχουν θέσει ως όριο ηλικίας για την συμμετοχή τα 18 χρόνια. Αυτό που είναι ασαφές είναι αν οι νέοι που θα συμβάλλουν στις παραπάνω δράσεις, θα τύχουν ασφαλιστικής κάλυψης ώστε να είναι καλυμμένοι σε περίπτωση που προκύψει κάποιο θέμα υγείας ή ατυχήματος.

Οι εθελοντές θα καλύψουν μεν τα κενά που υπάρχουν σε δυναμικό στις αιρετές διοικήσεις και με ενθουσιασμό, αρκεί να αισθάνονται και οι ίδιοι μέλη μιας προσπάθειας που τους σέβεται ως άτομα παρέχοντας τους ουσιαστικές καλύψεις που αφορούν την υγεία τους.

Η ασφαλιστική κάλυψη φυσικά προστατεύει και τον ίδιο τον δήμο. Μην λησμονούμε πως ο εθελοντισμός είναι μια πράξη ανιδιοτελούς προσφοράς με υπερβατικό χαρακτήρα, όμως οφείλει να είναι και προστατευμένος ο πληθυσμός που τον ασκεί κατά την ταπεινή μας άποψη.

Πηγή: in.gr