Α. Αγγελίδου: Ανταποδίδει ο νομός Ηλείας την αλληλεγγύη της Κύπρου

Στο άκουσμα της καταστροφικής πυρκαγιάς που επηρέασε την ορεινή Λάρνακα και επτά κοινότητες, άμεση ήταν η αντίδραση κατοίκων του νομού Ηλείας στην Ελλάδα, που πλήγηκε το 2007 από φονικές πυρκαγιές και η Κύπρος ανοικοδόμησε ολόκληρο το χωριό.

Η πρωτοβουλία της δημοσιογράφου Άννας Αγγελίδου να συγκεντρωθούν χρήματα για τους πληγέντες, βρήκε ανταπόκριση και με συνοδοιπόρους ξεδιπλώθηκε η ίδια αλληλεγγύη, η οποία εκδηλώθηκε το 2001 από την Κύπρο στο νομό Ηλείας.

«Εμείς χρωστούμε πολλά ευχαριστώ», δήλωσε στον ACTIVΕ η δημοσιογράφος, σημειώνοντας ότι η Κύπρος ήταν η πρώτη που ανταποκρίθηκε και στάθηκε δίπλα στην Ηλεία και στήριξε πλήρως την ανοικοδόμηση του νομού.

«Πονάει η ψυχή μας, ζήσαμε την ίδια καταστροφή με πολύ περισσότερα θύματα, λυπούμαστε πραγματικά διότι το 2007 ζήσαμε κάτι αντίστοιχο με τεράστιες καταστροφές στην επιχειρηματικότητα, τα σπίτια, ολόκληρα χωριά που χρειάστηκαν ανοικοδόμηση».

Ακούστε στο ηχητικό απόσπασμα τη συγκλονιστική απάντηση της Άννας Αγγελίδου, κληθείσα να αναφέρει αν χρόνια μετά επουλώνονται οι πληγές και η κατάσταση επιστρέφει στο πριν.

Πηγή: philenews.com