Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου ΜΚΟ της χρονιάς!

Σημαντική διάκριση στο θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards…

Το βραβείο της «ΜΚΟ της Χρονιάς» στην κατηγορία Κοινωνίακατέκτησε το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου για το autismap.gr στο θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards, που διοργάνωσε η Boussias Communications.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε μια λαμπερή βραδιά με την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του ΣΕΒ, καθώς και με ευρεία θεσμική τιμητική στήριξη.

vraveio 4

To autismap.gr αποτελεί την πρώτη διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης για τον αυτισμό στην Ελλάδα. Η ιστοσελίδα autismap.grδημιουργήθηκε με στόχο να αποτελέσει ένα εργαλείο υποστήριξης για τα άτομα με αυτισμό και τις οικογένειές τους. Μέσα από το autismap.gr, οι χρήστες μπορούν να εντοπίζουν γρήγορα , εύκολα και δωρεάν τις κατάλληλες υπηρεσίες κοντά στον τόπο κατοικίας τους και να αξιοποιούν τις υπάρχουσες νομοθετικές προβλέψεις, διεκδικώντας τα δικαιώματα τους και την κάλυψη των αναγκών τους. Επιπλέον, έγκριτοι επιστήμονες, με πολυετή εμπειρία στον αυτισμό, αρθρογραφούν στο autismap.gr, μεταγράφοντας την επιστημονική πληροφορία με τρόπο προσιτό για τους μη ειδικούς. Σκοπός του autismap.gr είναι να συνεισφέρει στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αυτιστικών ατόμων και στη δημιουργία μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών, αποδοχής και σεβασμού.

vraveio 1

Εκ μέρους του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, το βραβείο παρέλαβε η Παθολόγος -Επιδημιολόγος και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Τμήματος Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, Νικολέττα Μαυροειδή, η οποία δήλωσε σχετικά: «Η διάκριση του autismap.gr στα Hellenic Responsible Business Awards μάς δίνει την ευκαιρία να συστήσουμε τον πρώτο ψηφιακό οδηγό για τον αυτισμό στην Ελλάδα σε ευρύτερο κοινό. Σκοπός μας είναι η υποστήριξη των δικαιωμάτων και της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους, η ενίσχυση της προσβασιμότητας τους στις κατάλληλες δομές και υπηρεσίες, η καταπολέμηση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού. Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε, να χρησιμοποιήσετε και να υποστηρίξετε το autismap.gr».