Η μοιραία συνάντηση που έσωσε ζωές: Οι σύζυγοί τους ήθελαν νεφρό και ήταν και οι δύο συμβατοί δότες

Και οι δύο γυναίκες μπορούσαν να γίνουν δωρητές, η καθεμία για τον σύζυγο της άλλης!Η Τία Γουίμπους και η Σούζαν Έλις εργάζονταν μαζί για πάνω από μια δεκαετία. Αν και δεν ήξεραν καλά η μία την άλλη, σύντομα ανακάλυψαν πως οι σύζυγοί τους χρειάζονταν και οι δύο μεταμόσχευση νεφρού.Τότε τον Αύγουστο συνέβη κάτι απρόσμενο. Οι δύο γυναίκες είδαν η μία την άλλη στην τουαλέτα στη δουλειά και άρχισαν να συνομιλούν καθώς έπλεναν τα χέρια τους. Όπως αποδείχτηκε, είχαν πολλά κοινά και αντιμετώπιζαν στο σπίτι το ίδιο ιατρικό πρόβλημα.

Η Γουίμπους ρώτησε την Έλις τι ομάδα αίματος ήταν ο σύζυγός της. Ήταν Ο. Μετά η Έλις ρώτησε τη Γουίμπους τι ομάδα αίματος ήταν ο δικός της σύζυγος. Ήταν ΑΒ. Τότε ήταν που συνειδητοποίησαν ότι μπορούσαν να σώσουν τις ζωές των συζύγων τους.

Και οι δύο γυναίκες μπορούσαν να γίνουν δωρητές, η καθεμία για τον σύζυγο της άλλης. Και αυτό έδειξε και το τεστ αντισωμάτων.Έτσι 7 μήνες μετά αυτή την τυχαία συνομιλία, έγινε και το θαυματουργό χειρουργείο και η Έλις έδωσε το ένα νεφρό στον σύζυγο της Γουίμπους και η Γουίμπους δώρισε το δικό της νεφρό στον σύζυγο της Έλις.

Συνήθως οι ασθενείς μπορεί να περιμένουν μέχρι και 5 χρόνια για έναν πιθανό συμβατό δότη. Οι δύο γυναίκες είπαν ότι ανησυχούσαν ότι οι άντρες τους δεν είχαν τέτοιο χρόνο.Η διευθύντρια του προγράμματος μεταμόσχευσης νεφρού του Piedmont δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο για δύο άτομα να προτείνουν ανταλλαγή οργάνων!«Προσωπικά δεν έχω δει ποτέ να συμβαίνει αυτό. Συνήθως οι ασθενείς περιμένουν χρόνια» δήλωσε η Κλέιν.

Οι τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις διήρκεσαν περίπου τρεις έως τέσσερις ώρες η καθεμία και έγιναν χωρίς επιπλοκές. Τρεις μήνες μετά οι δύο θαρραλέες γυναίκες θέλουν να εμπνεύσουν και άλλα άτομα να γίνουν δωρητές οργάνων.«Είναι μια ιστορία καλοσύνης. Είναι και οι δύο πολύ καλοί άνθρωποι» δήλωσε η Έλις.Αν και τα δύο ζευγάρια δεν έχουν ακόμη βρεθεί για να γιορτάσουν την επιτυχία των δύο μεταμοσχεύσεων, θα αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο αυτό το φθινόπωρο, δήλωσε η Τία.

Πηγή: sputniknews.gr