ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας: Διοργανώνει την 1η Εθελοντική Αιμοδοσία το Σάββατο 17 Ιουλίου

Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας!
Η ανάγκη για εθελοντική προσφορά αίματος δεν σταματά ποτέ!
Δεν αφήνουμε καμία ζωή να κινδυνέψει. Δίνουμε αίμα, Χαρίζουμε Ζωή!

Στα πλαίσια του Εθελοντισμού και της Αλληλεγγύης η Εθελοντική μας Ομάδα μέσο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ο.Α.Κ. 4Χ4 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, διοργανώνει την 1η Εθελοντική Αιμοδοσία. Συν διοργανωτές είναι, η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας. Υποστηρικτές της Αιμοδοσίας είναι, η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η επιχείρηση Εμπορίας Φρούτων Αφοί Αθαν. Γιαννακόπουλοι.

Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτου 17 Ιουλίου και κατά τις ώρες 09:00 -13:30 και 17: 30 – 20:00 στην βάση της Ομάδας, στην Νέα Είσοδο Καλαμάτας (Parking καταστήματος COSMOS Outlet)

Στόχος της Αιμοδοσίας είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε το δώρο της ζωής στους συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη!
Σημαντικό είναι να αυξηθούν οι φιάλες αίματος, οι φιάλες προσφοράς για την ΖΩΗ!
Ο κάθε εθελοντής αιμοδότης μπορεί να δώσει αίμα για ασθενή και οποιαδήποτε άλλη ομάδα εθελοντών.

Στην Αιμοδοσία θα παραστεί το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, του τμήματος Αιμοδοσίας. Καθώς και Νοσηλεύτριες του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ολοι οι εμπλεκόμενοι στην αιμοδοσία θα πρέπει να τηρήσουν τα μέτρα πρόληψης για την μή εξάπλωση του Covid19 (αποστάσεις ασφαλείας, χρήση μάσκας και αντισηπτικού χεριών )
• Κάθε άνθρωπος, άνδρας ή γυναίκα, 18-65 ετών, μπορεί να λάβει μέρος σε αιμοδοσία με απαραίτητη προϋπόθεση να είναι υγιής.
• Συμπληρώνοντας το έντυπο αιμοδοσίας, υπεύθυνος Ιατρός ελέγχει τον υποψήφιο αιμοδότη για το αν πληροί τις προϋποθέσεις.
• Πριν από την αιμοληψία ο αιμοδότης δεν πρέπει να έχει καταναλώσει τουλάχιστον από το προηγούμενο βράδυ αλκοόλ, να είναι ξεκούραστος και να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα.
• Η αιμοδοσία διαρκεί 5–10 λεπτά.
• Ο υποψήφιος αιμοδότης αποφεύγει το κάπνισμα και την οδήγηση για μια περίπου ώρα και τη βαριά σωματική άσκηση για το υπόλοιπο της ημέρας.

Πηγή: messinialive.gr