Ρέθυμνο: Διοργανώνεται συναυλία στήριξης των γυναικών που έχουν υποστεί βία κάθε μορφής

Συναυλία αφιερωμένη στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του δήμου Ρεθύμνης διοργανώνουν, με τη συνδρομή και την προσφορά μουσικών καλλιτεχνών, ο ίδιος ο δήμος και η Κοινωνική του Υπηρεσία με την αρμόδια αντιδήμαρχο Δρ Αννα Ελευθεριάδου – Γκίκα.

Συναυλία αφιερωμένη στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του δήμου Ρεθύμνης διοργανώνουν, με τη συνδρομή και την προσφορά μουσικών καλλιτεχνών, ο ίδιος ο δήμος και η Κοινωνική του Υπηρεσία με την αρμόδια αντιδήμαρχο Δρ Αννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, σε συνεργασία με τον «Αστέρα Ρεθύμνου» και τη στήριξη του εθελοντικού συλλόγου ΣΥΝΠΟΛΙΣ.

Με σύνθημα «Ας ενώσουμε τη φωνή μας και ας επικοινωνήσουμε, δια της μουσικής, την αντίσταση μας στην ενδοοικογενειακή βία και τους φορείς της», την Πέμπτη 15 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στο Φρούριο Φορτέτζα, δήμος και καλλιτέχνες προσκαλούν τους πολίτες να γίνουν ενεργοί μέτοχοι στον κοινό αγώνα ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία. «Με τη δύναμη της μουσικής και του στίχου, να γίνουμε άξιοι πρεσβευτές της ισότητας, του σεβασμού της ανθρώπινης προσωπικότητας, του αναφαίρετου δικαιώματος σε μια ζωή αξιοπρεπή, απαλλαγμένη από τη βία, την καταπίεση, το φόβο και την ενοχή», σύμφωνα με την κα Γκίκα. Τα έσοδα από την μουσική εκδήλωση, για την πραγμάτωση της οποίας συστρατεύονται ντόπιες δομές και συλλογικότητες που υπηρετούν την κοινωνία τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, θα διατεθούν στο Κέντρο Συμβουλευτικής που επιτελεί επωφελές κοινωνικό έργο, στηρίζοντας τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία κάθε μορφής.

Πηγή: skai.gr