Θάλασσα Αλληλεγγύης: Νέος γύρος διανομής Ειδών Πρώτης Ανάγκης

Με την βοήθεια της ομάδας Choose Love 

Σε ανακοίνωσή της η πρωτοβουλία “Θάλασσα Αλληλεγγύης” αναφέρει:

“Ολοκληρώσαμε το περασμένο Σάββατο τον δεύτερο κύκλο διανομών βασικών ειδών διατροφής και υγιεινής σε 25 σπιτικά κυρίως μαθητριών και μαθητών μας. Αυτό έγινε δυνατό με την βοήθεια της ομάδας Choose Love αλλά και πολλών από εσάς με την συνδρομή σε είδη, χρόνο και αλληλεγγύη!

Μέσω της καθημερινής επαφής μας με οικογένειες προσφύγων και μεταναστών, αλλά και μεμονωμένων ατόμων, ιδίως αστέγων, διαπιστώνουμε για ακόμη μιά φορά ότι η διαδικασία για την εξέταση των αιτημάτων ασύλου, οι πολιτικές γενικευμένης αποτροπής, η ασάφεια και η έλλειψη ξεκάθαρης πληροφορίας αλλά και η «ένταξη» με τον τρόπο που γίνεται μέσω των πολυδιαφημισμένων προγραμμάτων «φιλανθρωπίας», επιφέρουν μόνο περισσότερο άγχος και μιζέρια στους ανθρώπους που συναντάμε, ενήλικους και ιδίως ανήλικους, επιβαρύνοντας την ψυχική τους υγεία, οδηγώντας τους στην απελπισία.

Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη για τα άτομα που έχουν αναγνωριστεί ήδη ως πρόσφυγες. Κάθε μέρα παίρνουμε νέα αιτήματα για βοήθεια από οικογένειες, οργανώσεις, ακόμα και φορείς. Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι μας ζητούν νομική υποστήριξη, πληροφόρηση, συνοδεία σε νοσοκομεία και υπηρεσίες, γάλα για τα παιδιά, φαγητό και καθημερινά είδη επιβίωσης. Κάτι που, όπως μας μαρτυρούν και από ότι φαίνεται, αυτή η βοήθεια δεν παρέχεται ουσιαστικά από τους αρμόδιους θεσμούς και φορείς.

Όλες και όλοι μας κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος.

Το να κρατάς σαν κράτος εκατοντάδες ανθρώπους σε επισφάλεια, ανεργία, ενταγμένους μόνο στο πιό φτωχοποιημένο κομμάτι της κοινωνίας, χωρίς ουσιαστική πληροφόρηση, συνοδεία, προγράμματα γλώσσας και επαγγελματικής κατάρτισης δείχνει ότι δεν υπάρχει ούτε σχέδιο, ούτε πολιτική βούληση.

Εδώ στην Θάλασσα Αλληλεγγύης, με τις δεδομένες δυνατότητες μας και την υποστήριξη από όλες και όλους εσάς, πιστεύουμε στην έμπρακτη αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια, χωρίς να έχουμε καμμιά οικονομική υποστήριξη από κρατικούς και διεθνείς φορείς. Και συνεχίζουμε μαζί τον αγώνα μας!

Θάλασσα Αλληλεγγύης

Η Θάλασσα Αλληλεγγύης με βάση το Ηράκλειο Κρήτης, ιδρύθηκε τον Μάιο του 2019 με σκοπό να αναπτύξει δράσεις για την δημιουργική ένταξη στη Ελληνική πραγματικότητα προσφύγων και μεταναστών αλλά και ντόπιων που βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό και την δημιουργία και ανάπτυξη σχέσεων που συμβάλλουν σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας, αλληλοεκπαίδευσης, δημιουργικής συνύπαρξης και ουσιαστικής ένταξης.

Από τον Οκτώβριο του 2019 λειτουργεί το εργαστήρι δημιουργικής ένταξης Amalab όπου μαθήτριες και μαθητές παρακολουθούν δωρεάν μαθήματα ραπτικής, Η/Υ και αγγλικών. Τον τελευταίο χρόνο και κατά την διάρκεια της πανδημίας COVID-19, στηρίζει την κοινότητα των μαθητών μας με τρόφιμα, είδη υγιεινής και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Πάντα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην διαφορετικότητα, χωρίς καμιά διάκριση με βάση το θρήσκευμα, την καταγωγή, την εθνικότητα, την διοικητική κατάσταση, το φύλο, τον σεξουαλικό προσδιορισμό και την ηλικία! Θα μας βρείτε στο 34 της οδού 1770, στο κέντρο του Ηρακλείου”.

website:  www.thalassa-solidarity.org

email:    info@thalassa-solidarity.org

tel:      +30 2810226434

facebook: @ThalassaSolidarity

instagram:@thalassaofsolidarity

Πηγή: cretalive.gr