Γυναίκες στην Ογκολογία: Μια ομάδα Ελληνίδων γιατρών στο πλευρό της κάθε γυναίκας-ασθενούς με καρκίνο

Tον Μάιο του 2014, έξι Ελληνίδες παθολόγοι – ογκολόγοι μοιράστηκαν το κοινό τους όραμα και δημιούργησαν μια μη κερδοσκοπική επιστημονική ομάδα γυναικών, στον χώρο της Ογκολογίας.

Η Σοφία Αγγελάκη, η Έλενα Λινάρδου, η Αθηνά Χριστοπούλου, η Ελένη Γαλάνη, η Ζένια Σαριδάκη και η Αμάντα Ψυρρή είναι επιστήμονες με κατάρτιση στην Ογκολογία και τα ιδρυτικά μέλη της Women 4 Oncology- Hellas, ενός δυναμικό δικτύου αρωγής, ενημέρωσης και ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς, με επίκεντρο τη γυναίκα ασθενή με καρκίνο στη χώρα μας. Παράλληλα είναι ένας χώρος διαλόγου, έκφρασης και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των γυναικών ογκολόγων.

Μέσω του δικτύου «Γυναίκες στην Ογκολογία», η γυναίκα ασθενής με καρκίνο θα βρει την στήριξη, την κατανόηση, την ενημέρωση που χρειάζεται αλλά και την ουσιαστική αρωγή του επιστήμονα σε κάθε διεκδίκηση που αφορά στην υγεία της. Βασικός στόχος είναι η δημιουργία μιας κουλτούρας πρόληψης καθώς και η ενημέρωση ότι ο καρκίνος είναι μια νόσος όπως όλες οι άλλες η οποία, όταν εντοπιστεί σε πρώιμα στάδια, κατά κανόνα θεραπεύεται. Στους σκοπούς είναι η δημιουργία ενός “μόνιμου ταμείου” για τη στήριξη οικονομικά αδύναμων ασθενών με την κάλυψη διαγνωστικών μοριακών εξετάσεων που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία, όπως π.χ. γενετικός έλεγχος και συμβουλευτική για κληρονομική προδιάθεση, αλλά και την άμεση βοήθεια ανασφάλιστων γυναικών με καρκίνο μέσω κοινωνικών ιατρείων και άλλων φορέων, ανά την Ελλάδα και όχι μόνο στην Αθήνα.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βασ. Σοφίας 54,
11528 Αθήνα

E: w4ohellas@gmail.com