Δωρεά άνω των 9000$ για το νέο οίκο ευγηρίας της «Φροντίδας»

Μετράει αντίστροφα η «Φροντίδα» για τα εγκαίνια του νέου οίκου ευγηρίας της στο St Albans. Ο νέος οίκος θα έχει δυνατότητα παροχής υποστήριξης σε 90 ηλικιωμένους, ενώ θα περιέχει και ειδική μονάδα για ηλικιωμένους με άνοια.

Η Στοά «Γρηγόριος», μαζί με την Μεγάλη Στοά Βικτώριας, βρέθηκαν πρόσφατα στο St. Albans για να παραδώσουν στον Οργανισμό δύο επιταγές συνολικής αξίας $9,070, με σκοπό την αγορά εξοπλισμού για τον οίκο ευγηρίας. Ξεναγήθηκαν στον οίκο από την διευθύνουσα σύμβουλο της «Φροντίδας» Φαίη Σπιτέρι-Τσολάκη, η οποία τους εξήγησε τη λειτουργία του κάθε χώρου αλλά και τις δυνατότητες του οίκου όταν ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες.

Οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την ποιότητα κατασκευής, καθώς και με τους μεγάλους ευάερους και ευήλιους χώρους που σε λίγο καιρό θα γεμίσουν με συμπάροικους. Τα βλέμματα έκλεψε ο κινηματογράφος και το καφέ που θα λειτουργούν στον οίκο.

«Ο νέος οίκος μας είναι απόδειξη ότι κάθε δωρεά στη “Φροντίδα” πηγαίνει για καλό σκοπό. Είμαστε μη κερδοσκοπικός Οργανισμός, οπότε οι δωρεές στηρίζουν και επεκτείνουν το έργο μας εδώ και 44 χρόνια» δήλωσε η πρόεδρος του Οργανισμού, Jill Taylor (Νικιτάκη).

Από την πλευρά της, εκπρόσωπος της Στοάς «Γρηγόριος» δήλωσε ότι η Στοά θα συνεχίσει να υποστηρίζει έμπρακτα τη «Φροντίδα», όπως κάνει εδώ και δεκαετίες, και να συνδράμει στην ευημερία των Ελλήνων ηλικιωμένων της Αυστραλίας.