Έπαινοι στους χορηγούς κοινωνικής προσφοράς | Ν. Αρετάκης: «Ευχαριστούμε για τη στήριξη»

Τους χορηγούς κοινωνικής προσφοράς στις δομές του αλληλεγγύης του Δήμου τίμησε ο Δήμαρχος Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο, παρουσία των τριών υπευθύνων Κοινωνικών Λειτουργών των Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου (κυριών Παναγιώτας (Γιώτας) Ξένου, Εύας Χάρβαλη, Χριστίνας Κατεργάρη) και του Προϊσταμένου Πρόνοιας, Κοινωνικών Υποθέσεων & Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου (κ. Στυλιανού Πέττα). 

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε δημόσια τους επαίνους επιβράβευσης χορηγών κοινωνικής προσφοράς στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου για το πρώτο 6μηνο του 2021, που θα αποσταλούν στους χορηγούς, και μεταξύ των άλλων ανέφερε: «Σας καλέσαμε, όχι για να προβάλουμε το έργο που επιτελείται σε κάποιο τομέα αρμοδιοτήτων και ευθύνης του Δήμου μας, αλλά για να προβάλουμε όλους αυτούς Δημότες, πολίτες και επιχειρήσεις που με χορηγίες τους στις Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου, ενίσχυσαν τις παροχές που πραγματοποιούνται σε άτομα ή νοικοκυριά που έχουν ανάγκη, και βρίσκονται σε κακή οικονομική κατάσταση αντιμετωπίζοντας, συνήθως και ένα σωρό από άλλα προβλήματα κοινωνικά και υγείας. Με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, τον Ιανουάριο αποφασίστηκε ανά εξάμηνο να προβάλλονται όλοι όσοι προσφέρουν και να τους αποδίδεται ένας συμβολικός τιμητικός έπαινος. Ο έπαινος αυτός του Δήμου Ζακύνθου στους χορηγούς των κοινωνικών δομών αλληλεγγύης δεν είναι τυπικός. Είναι ουσιαστικός. Ως Δήμαρχος με τον έπαινο αυτό θέλω να σφίξω το χέρι του καθενός και της καθεμιάς από τους χορηγούς και να τους ευχαριστήσω εξ ονόματος της ζακυνθινής κοινωνίας για την προσφορά τους. Θέλω να ακουστούν τα ονόματά τους, παρά το γεγονός ότι δεν επεδίωξε κανείς από τους χορηγούς τη δημοσιότητα και την προβολή, ούτε η χορηγία τους αποσκοπούσε σε κάτι τέτοιο. Είναι λαμπρά παραδείγματα προς μίμηση που οι ενέργειές τους σφυρηλατούν την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αποδεικνύουν την ύπαρξη ανθρωπισμού και αλληλεγγύης της κοινωνίας του τόπου μας.
Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Πρόνοιας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου, στη συνέχεια, ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για το κλίμα και σχέσεις καλής συνεργασίας μεταξύ Δημοτικής Αρχής και Υπηρεσιών, καθώς και την Αντιδήμαρχο επί των Κοινωνικών Υποθέσεων κα Β. Καψαμπέλη για τη συμβολή της στην προώθηση και στήριξη του έργου των στελεχών των κοινωνικών δομών αλληλεγγύης και κοινωνικών υπηρεσιών, καθώς και της της επίλυσης προβλημάτων όποτε ανακύπτουν. «Το γεγονός ότι υπάρχουν επιχειρήσεις, άτομα, επιχειρηματίες οι οποίοι χωρίς να τους έχει ζητηθεί, από μόνοι τους προσφέρουν προς τις κοινωνικές δομές διαφόρων ειδών αγαθά για τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου αποτελεί ένα σπουδαίο γεγονός και είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης. Το γεγονός ότι υπάρχουν σημαντικότατες χορηγίες προς τις κοινωνικές δομές σημαίνει ότι αυτός που το προσφέρει ξέρει ότι η βοήθεια που δίνει μεταφέρεται στον αδύναμο πολίτη και στο νοικοκυριό που έχει ανάγκη. Για μας ως υπηρεσία είναι η καλύτερη επιβράβευση της προσπάθειας που κάνουμε. Η εμπιστοσύνη. Η συμβολή κάθε Δημοτικής Αρχής στο έργο των υπηρεσιών και ιδιαίτερα των κοινωνικών δομών που απευθύνονται στον κόσμο είναι πολύ χρήσιμη και ευκταία καθόσον έχουμε να διαχειριστούμε και προβλήματα ανθρώπων που έχουν οικονομική αδυναμία» σημείωσε ο κ. Πέττας, ο οποίος εξήγησε ότι λόγω της πανδημίας δεν έγινε μία ανοιχτή εκδήλωση για την απονομή.

Πηγή: imerazante.gr