Πρόεδρος Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος: “Η επιτυχία του ΚΠΙΣΝ συνδέεται άμεσα με τον ανθρώπινο παράγοντα”

Το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό της λειτουργίας του από το 2017, έτος που παραδόθηκε από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Ελληνική Πολιτεία και σε όλο τον κόσμο, μέχρι σήμερα.

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στους χώρους της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο ΚΠΙΣΝ, με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Πρόεδρου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), κ. Ανδρέα Δρακόπουλου, σε απευθείας σύνδεση με τη Νέα Υόρκη, του κ. Νίκου Μανωλόπουλου, Διευθύνοντος Συμβούλου του ΚΠΙΣΝ, του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κ. Γιώργου Κουμεντάκη, και του Προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, κ. Σταύρου Ζουμπουλάκη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος σε τηλεδιάσκεψη από τη Νέα Υόρκη, δήλωσε:

«Ενα καλό αποτέλεσμα δεν βγαίνει εύκολα. Έχει έρθει μέσα από χρόνια πολύ καλής συνεργασίας του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, μια συνεργασία που αντίστοιχή της δεν έχει προηγούμενο σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχουμε δείξει, όχι μόνο με τα λόγια αλλά και με τα έργα μας, εδώ και δεκαετίες, ότι πιστεύουμε στην Ελλάδα, πιστεύουμε στους ανθρώπους της, και για αυτό είμαστε εδώ. Η επιτυχία αυτού του έργου – που διαπνέεται από ένα όραμα που υπερβαίνει τον τόπο στον οποίο βρίσκεται – συνδέεται άμεσα με τον ανθρώπινο παράγοντα. Όλοι εργαζόμαστε για έναν κοινό σκοπό: να πάει καλά η λειτουργία του ΚΠΙΣΝ και να παραμείνει ένα έργο που δεν ανήκει σε κανέναν και ανήκει σε όλους».