Εκκλησία αγόρασε και χάρισε ιατρικά χρέη 1,5 εκατ. σε εκατοντάδες οικογένειες

Μια εκκλησία στην πόλη Σάντα Φε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έγινε viral όταν αγόρασε τα ιατρικά χρέη σε εκατοντάδες οικογένειες στο Νέο Μεξικό και την Αριζόνα και τους τα χάρισε.Η εκκλησία Saint Bede’s Episcopal Church μπόρεσε να κάνει πραγματικότητα αυτή τη σπουδαία φιλανθρωπική κίνηση μέσω του RIP Medical Debt, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που αγοράζει ιατρικό χρέος, προτού χρησιμοποιήσει δωρεές για να το εξοφλήσει.Η αιδεσιμότατος Κάθριν Βόλαντ και το ποίμνιό της κατάφεραν να συγκεντρώσουν 15 χιλ. ευρώ και σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση κατάφεραν με το συγκεκριμένο ποσό να εξοφλήσουν ιατρικά χρέη ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων, με την RIP Medical Debt να επιβραβεύει με 10 χιλ. δολάρια κάθε 100 δολάρια δωρεών.Αξίζει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο ποσό ήταν αρκετό για να ελαφρύνει το βάρος των δυσβάσταχτων ιατρικών χρεών για 782 οικογένειες συνολικά, που βρίσκονταν σε ανάγκη.

Κι ενώ η εκκλησία αρχικά ξεκίνησε για να βοηθήσει ταλαιπωρημένα νοικοκυριά στο Νέο Μεξικό όπου είναι η έδρα της, τελικά ανακάλυψε ότι υπήρχαν αρκετά χρήματα για να επεκτείνει τη φιλανθρωπία και σε οικογένειες στην πολιτεία της Αριζόνα.

Σύμφωνα με την αιδεσιμότατο, απώτερος στόχος είναι να σταματήσει η συσσώρευση του ιατρικού χρέους μέσω των λογικών ιατρικών χρεώσεων και της ασφάλισης.”Αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί, θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους ώστε τα ιατρικά χρέη τους να μην τους ακολουθούν για πάντα” ανέφερε Κάθριν Βόλαντ, μιλώντας στην εφημερίδα Albuquerque Journal.Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης RIP Medical Debt, Ντάνιελ Λεμπέρτ, ανέφερε ότι “υπάρχει μια μορφή ευλαβικής χροιάς για πολλούς ανθρώπους όταν τους λες ότι τα ιατρικά χρέη τους ανακουφίστηκαν ως αποτέλεσμα της δωρεάς μιας εκκλησίας. Οι ενορίτες της εκκλησίας θα πρέπει να είναι υπερήφανοι για όσα έκαναν και κατάφεραν να γλιτώσουν εκατοντάδες ανθρώπους από τα χρέη τους. Πρόκειται, όντως, για μια θεϊκή παρέμβαση” ανέφερε ο Λεμπέρντ με ικανοποίηση.

Πηγή: sputniknews.gr